Met deze tips overleef jij je maandelijks feestje (+WIN)

Lifestyle door Redactie

Moodswings, cravings naar alles wat ongezond is en krampen down there: ongesteld zijn is nu eenmaal niet je favoriete tijd van de maand. Schreven we eerder al over bizarre feitjes waar je broek spontaan van afzakt, deze keer hebben we tips zodat jij je maandelijkse feestje zo makkelijk mogelijk doorkomt. Beloofd.

1. Zet jezelf op de eerste plaats
Ongesteld zijn we iedere maand. Wanneer het maandelijkse feestje in je broekje plaatsvindt, zijn we op z'n zachtst gezegd not amused. Kramp, moodswings en een oneindige drang naar comfort food: het is een rollercoaster. Zelfs als je druk bent met school of werk, is het dus wel belangrijk dat je jezelf op de eerste plaats zet. Het is natuurlijk altijd belangrijk om voor jezelf te zorgen, maar geef jezelf vooral tijdens je ongesteldheid prioriteit. Je huisgenoot mag dus even zelf zijn eigen maaltje koken, het gezeur van je moeder mag wachten tot morgen en het schoonmaken van je kamer komt later wel. Als iemand iets van je vraagt, mag je dit best even uitstellen.

2. Sla een goede portie comfort food in
Je maandelijkse feestje is de ideale gelegenheid om eens extra lief te zijn voor jezelf. Dan bedoelen we op het gebied van comfort food. Is ongesteld zijn dus eigenlijk helemaal zo erg nog niet. Voel jij de eerste krampen opkomen, zorg er dan voor dat je goed beslagen ten ijs gaat. Zeker wanneer je flink gepaard gaat met krampen down there, dan is het niet heel fijn om op het moment suprême nog naar de winkel te moeten racen. Zeker wanneer je geen lover paraat hebt om voor jou een bak Ben & Jerry's te scoren. Moet je er alleen voor zorgen dat je je voorraad niet al geplunderd hebt op het moment dat je ongesteld wordt ;-). 


3. Eet kleine porties verdeeld over de dag
Over snacken gesproken, wanneer je ongesteld bent is het belangrijk dat je genoeg eet. Zorg ervoor dat je niet te lang zonder eten zit. Dankzij je hormonen ben je vaak al een beetje of sneller chagrijnig en als je lang zonder eten zit, wordt dat nog erger. Je kan er ook sneller misselijk van worden dan normaal wanneer je niet op tijd iets eet. Natuurlijk moet je jezelf ook regelmatig verwennen met iets lekkers, maar vergeet niet om ook regelmatig iets gezonds te snacken. Denk aan een stukje fruit of wat groente. Een tekort aan ijzer en mineralen kan ervoor zorgen dat je meer menstruatiepijn hebt. De vitamine C zorgt er voor dat ijzer beter wordt opgenomen. Dit vind je onder andere in fruit, groente en aardappelen.

4. Kies producten die bij jou passen
Wanneer je ongesteld bent, is dit het moment om extra rekening te houden met wat je lichaam nodig heeft. Heb je een gevoelige huid, dan wil je natuurlijk niet dat dit door tampons of maandverband erger wordt. Misschien zijn de producten van Natracare dan wat voor jou. Deze zachte, natuurlijke materialen zijn speciaal ontworpen voor een gevoelige huid. Er zit namelijk geen parfum en kleurstoffen in. Ook houdt dit merk rekening met onze planeet, want de producten voor je maandelijks feestje zijn biologisch afbreekbaar. Ideaal, kun jij je weer richten op zo comfortabel mogelijk je maandelijks feestje doorkomen. 

4. Zorg dat je alle producten in huis hebt die je nodig hebt
Sommige meiden hebben een hele regelmatige cyclus, anderen hebben geen idee wanneer het bloeden kan beginnen. Wil je dus niet voor een totale verrassing komen te staan, wees dan voorbereid. Naast die stapel comfort snacks, is het ook slim om een voorraadje menstruatieproducten achter de hand te hebben. Niemand wil immers 's avonds laat nog naar een pompstation rennen voor tampons. Dan zijn er vaak toch alleen duurdere producten beschikbaar en merken waar je zelf niet voor gekozen zou hebben. In de producten van Natracare zit bijvoorbeeld geen plastic, terwijl normaal maandverband of tampons vaak voor 90 % uit plastic bestaan. Moet je dus wel even zorgen dat je wat in huis hebt liggen. Gelukkig hebben wij daar iets heel leuks voor, scroll daarom straks snel verder naar de winactie.

5. Geef jezelf wat extra comfort
Voel je je tijdens je period niet helemaal comfortabel in je lijf? We feel you. Neem bijvoorbeeld een warme kruik voor je gaat slapen, of hou hem lekker op je buik wanneer je een Netflix-marathon houdt. Warmte kan de pijn verzachten, in ieder geval tijdelijk. Het kan ook fijn zijn om jezelf te trakteren op een lekker heet bad, met je favoriete geurende badproducten. Zorg voor wat lekkers te drinken, een fijn boek of muziekje and the time is yours. 

Win: maak kans op maak kans op één van de 10 Natracare pakketten!

Als jij de komende tijd gebakken wil zitten met een voorraadje handige producten voor je maandelijkse feestje, dan hebben we goed nieuws voor je. Natracare geeft namelijk een pakket weg waar je jezelf even goed mee in de watten kunt leggen. Scroll snel door voor de winactie.

 

Wat is jouw ultieme tip om je maandelijkse feestje door te komen? 

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Beeld: iStock