Lifestyle

Met deze kleine, simpele aanpassingen kun jij je interieur een flinke make-over geven

Eens in de zoveel tijd krijg je de drang om je interieur helemaal om te gooien. Het liefst gooi je een likje verf op de muur en vervang je al je spullen voor wat nieuws. Heel leuk, maar dit is natuurlijk niet echt goed voor je portemonnee. Gelukkig kun je ook met hele kleine, simpele aanpassingen een flinke make-over geven aan je interieur. Ben jij de inrichting van je woonkamer of je slaapkamer helemaal zat? Maak dan snel een middagje vrij om de boel om te bouwen, zodat jij straks weer helemaal blij bent met de inrichting.

Kussentjes
Het leuke aan kussentjes is dat ze veel meer sfeer toevoegen én dat ze ook nog eens makkelijk te vervangen zijn. Met accessoires kun je veel kleur toevoegen aan een ruimte, en wanneer je een keer van kleur wilt wisselen, dan doe je gewoon een andere kussenhoes om het kussen heen.

Plantje in theekopje
Plantjes zijn heel erg leuk en absoluut onmisbaar in een gezellige ruimte. Je kunt ervoor kiezen om plantjes in de daar voor bestemde potten te doen, maar je kunt het ook anders aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwets theekopje waar je je plantje in doet? Super origineel en het ziet er ontzettend schattig uit.

View post on Instagram
 

Tapijt
Voor deze aanpassing moet je wel wat meer geld neerleggen dan voor de andere ideeën, maar dan heb je ook wat. Een tapijt maakt een wereld van verschil en is het middelpunt van de kamer. Gelukkig zijn tapijten tegenwoordig ook niet meer zo heel erg duur, dus is het na even sparen mogelijk om er eentje te kopen.

Deurknoppen
Een hele kleine, maar tegelijkertijd grote verandering is het vervangen van de ‘deurknopjes’ op je kasten. Als jij kasten in je kamer hebt met saaie deurknoppen, dan kun je deze heel makkelijk vervangen met andere deurknoppen die jij wél leuk vindt, om de kast een kleine make-over te geven. Zo ziet de kast er alweer heel anders uit.

View post on Instagram
 

Bloempotten
Grote bloempotten zijn echte eyecatchers in een ruimte. Kies voor bepaalde kleuren die de toon zetten, of kies zelfs voor een bloempot met een motiefje. En één ding is zeker: je kunt nooit te veel planten hebben.

Schilderijen/ foto’s/ posters aan de muur
Om de ruimte een persoonlijke touch te geven is het leuk om je lievelingsfoto’s door de kamer te hangen. Laat je favoriete foto bijvoorbeeld printen op canvas, of print allerlei verschillende foto’s op en hang ze in leuke lijstjes aan de muur. 

Beeld: iStock

Must reads 👀