News

Snelle wandelaars leven langer dan mensen die altijd in de weg lopen

Je hebt twee soorten mensen: zij die er stevig de pas in houden en zij die het liefste de hele tijd slenteren. Behoor jij tot die eerste categorie, dan hebben we goed nieuws voor je. Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat snelle wandelaars langer leven dan de echte treuzelaars.

Snelle wandelaars leven langer dan treuzelaars

Niets zo irritant dan iemand die de hele tijd achter je blijft hangen, wanneer jij er juist lekker stevig de pas in zet. Wanneer jullie samen de stad in gaat ben jij al aan het einde van de straat en is je bestie nog blijven steken bij de eerste winkel. Of jij bent juist degene die achter blijft wanneer de rest van je groep al ongeduldig op je staat te wachten. Volgens nieuw onderzoek kan je maar beter die snelle wandelaar zijn, want mensen die stevig doorstappen leven langer dan de echte slentelaars. Wow.

Hoe sneller je wandelt, hoe langer je blijft leven

Hoe sneller je wandelt, hoe langer je zou kunnen blijven leven, zeggen de gezondheidsexperts. Er deden bijna een half miljoen mensen mee aan het onderzoek. En wat bleek? Mensen die het minst wegen en ook het langzaamst lopen hebben de laagste levensverwachting. Volgens de onderzoekers hebben treuzelaars zelfs twee keer zoveel kans om eerder dood te gaan dan de snelle wandelaars. Dat wordt dus flink doorlopen!

Benieuwd naar meer tips over hoe jij lekker in balans kunt blijven? Lees dan dit artikel.

Beeld: Unsplash | Bron: ViralOnline

Must reads 👀