Lifestyle

Dit zijn de leukste Nederlandse festivals van 2020

YES! De lente komt er weer aan, wat betekent dat het festivalseizoen er ook weer aan komt. Bij die gedachten alleen al doen wij even een vreugde dans. Tegenwoordig zijn er zo veel festivals, dat je gewoon niet meer kan kiezen. Helaas kan je jezelf niet opsplitsen en heeft je portemonnee meestal ook een bodem. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste festivals van 2020 die je echt niet mag missen.

Open Air

Amsterdam Open Air (AOA) behoort tot een van de grootste festivals van het land. Het festival vindt plaats aan het begin van de zomer. Bizzey, Tabitha, Kriss Kross Amsterdam, Oliver Heldens en nog vele andere artiesten zijn dit jaar bij AOA. Het festival heeft meerder stages met verschillende muziek genres, dus voor iedereen wel wat. Het festival duurt twee dagen, dat betekent dus een heel weekend feest!

Plaats: Gaasperplas, Amsterdam

Datum: 6 – 7 juni 2020

Pinkpop

Pinkpop staat bekend als het festival met de grote namen. Daarnaast is het ook nog eens het oudste festival van Nederland en zijn er dus al heel wat speciale artiesten geweest. Ook dit jaar heeft het festival weer leuke artiesten op de line-up staan. Van Post Malone tot onze Nederlandse rapper Frenna en natuurlijk nog veel meer! Op het festivals terrein kunnen 115.000 bezoekers terechr. Je kunt kiezen om één dag te gaan of een heel weekend, bij de weekendtickets krijg je drie dagen toegang op de Pinkpop camping.

Plaats: Megaland Landgraaf   

Datum: 19 – 21 juni 2020       

Awakenings

Awakenings is een groot dancefestival. Het verzamelt elk jaar weer de beste en meest spectaculaire techonamen. Awakenings heeft gedurende het jaar veel verschillende feesten in de Gashouder. Het festival wordt ook wel het technofeest van het jaar genoemd, met 100 artiesten en acht verschillende stages. Echt een technoparadijs dus;)

Plaats: Spaarnwoude, Velsen-Zuid

Datum: 27 – 28 juni 2020

ChinChin Festival

Chin Chin is een club in Amsterdam waar je normaal helemaal uit je dak gaat op de dansvloer. Deze zomer komt de club met alweer hun derde editie van het Chin Chin Festival. Na twee geweldige festivals vindt Chin Chin Festival deze zomer. Op het festival staan meerdere stages met muziek van hiphop, R&B, foute disco hits en nog veel meer. Dit feest staat garant voor een geweldige dag!

Plaats: Tuinen van West, Amsterdam

Datum: 4 juli 2020

View post on Instagram
 

Woo Hah

WOO HAH!! Een van de grootste hiphopfestivals van Europa. Ook dit jaar zullen ze weer grandioos gaan uitpakken.. Op het podium zullen artiesten zoals; Kendrick Lamar en Young Thug staan. Het festival is drie dagen lang en je kan er zelfs kamperen, wie wilt dat nou niet?!

Plaats: Beekse Bergen

Datum: 10 – 12 juli 2020

Guilty Pleasure

Guilty Pleasure Festival is een muziekfestival in Amsterdam. Het festival is voorzien van veel verschillende muziek genres. Op dit festival ga je terug in de tijd met de nummers ‘We’re going to Ibiza” van de Vengaboys tot ‘Whatskeburt” van De Jeugd van Tegenwoordig. Twee dagen lang zo hard als je kan meezingen met alle oude hits, om vervolgens een week langs je stem kwijt te zijn. Het maakt allemaal niks uit, want het is het zo waard.

Plaats: Gaasperplas, Amsterdam

Datum: 11 – 12 juli 2020

Dance Valley

Dance Valley is een elektronisch muziekfestival dat plaats vindt in Spaarnwoude. Het festival bestaat al meer dan 25 jaar, dat is toch wel een goed teken. Het festival heeft zeven verschillende muziek genres, waaronder muziek van Kris Kross Amsterdam en David Guetta. Iedereen zou zich hier wel kunnen vermaken 😉 Kom langs en ervaar het zelf.

Plaats: Spaarnwoude, Velsen-Zuid

Datum: 8 augustus 2020

Latin Village

LatinVillage Festival is het festival waar je moet wezen voor Latin muziek, House. Het festival heeft een super gezellige sfeer. Je kan hier onder het genot van een drankje lekker en hapje lekker een dansje doen. Iedereen is op z’n plek bij dit festival.

Plaats: Spaarnwoude, Velsen-Zuid

Datum: 15 – 16 augustus 

Lowlands

Een festival dat drie dagen lang duurt en mega snel is uitverkocht, sterker nog, het festival voor 2020 is al uitverkocht. Het is een festival met maar liefst 250 optredens, van internationale- tot Nederlandse artiesten. Lowlands is een festival waar mensen vechten voor een kaartje.

Plaats: Biddinghuizen

Datum: 21 – 23 augustus 

Mysteryland

Mysteryland een mega groot elektronisch festival. Ook dit festival bestaat al meer dan 25 jaar. Op de line-up verschijnen elk jaar dan ook de grootste artiesten, denk dan aan Martin Garrix, Vini Vici en Sunnery James & Ryan Marciano. House, techno, hardstyle en nog vele ander muziekgenres zijn op Mysteryland te vinden. Dit festival duurt ook drie dagen lang en ook hier kan je kamperen. 

Plaats: Haarlemmermeer

Datum: 28 – 30 augustus 2020

Bron: festicket.com, festivalfans.nl, festileaks.com, iamsterdam, djguide, esquire.nl