Food

Dit zijn de lekkerste Italiaanse restaurants in Amsterdam

Vind jij Italiaans eten ook zo lekker, maar weet je niet naar welke restaurants je moet gaan? Uiteraard kom je grotendeels voor het lekkere eten, maar wil je een leuk sfeertje of wil je het juist zo goedkoop mogelijk? Er zijn talloze Italiaanse restaurants in Amsterdam, daarom is het ook moeilijk om te kiezen waar je nu precies naartoe moet. We’ve got your back.

Vapiano

Vapiano heeft in totaal elf vestigingen in Nederland, waarvan twee in Amsterdam (bij de Oosterdokskade en Rembrandtplein). Je kunt dus wel zeggen dat dit restaurant een goede formule heeft. Het is lekker en ook nog eens goed te betalen. Dat zorgt ervoor dat dit restaurant ook onder studenten een favoriet is. De goedkoopste maaltijd is € 7.25 en de duurste € 11.25. Dat zijn natuurlijk mooie prijzen en dan is het ook nog is lekker. Wat wil je nog meer?!

Spaghetteria

Bij dit restaurant is het niet zo moeilijk om te raden wat voor Italiaans eten ze verkopen, de naam zegt natuurlijk al genoeg. Inmiddels heeft Spaghetteria ook alweer vijf vestigingen in Amsterdam, dus dat zegt ook wel wat. De chefs zijn dan ook gespecialiseerd in het maken van de lekkerste pasta’s. Even snel een pasta eten of een uitgebreid driegangen menu, het kan allemaal. De kaart verandert regelmatig, maar er is voor ieder wel wat. Denk je vol te zitten na het hoofdgerecht.. denk dan nog een tweede keer want het toetje wil je niet missen;)

View post on Instagram
 

Ristorante Sardegna

Voor een traditioneel Italiaans restaurant kan je terecht bij Sardegna. Het restaurant is gevestigd in de Cornelis Schuytstraat in Oud Zuid en zit schuin tegenover het bekende Brasserie Van Dam. Het heeft een diverse menukaart en de prijzen verschillen. Zo is een pizza goedkoper dan een stukje vlees. In de winter kan je lekker warm binnen zitten en in de zomers kan je op het terras heerlijk eten en dan ook nog eens een kleurtje krijgen.

Ferrilli’s

Wil je de echte Italiaanse klassieker en houd je ook van het spotten van celebs? Dan ben je bij Ferrilli’s op het goede adres. Verschillende broodjes, koude gerechten, pasta’s, steenoven pizza’s en Italiaanse wijnen ze hebben het allemaal.

View post on Instagram
 

 

Imperio romano

Het is alweer een tijdje geleden, maar elke influencer was hier zo een beetje wekelijks te vinden. Imperio Romano het restaurant aan de Amsteldijk staat bekend om de manier waarop ze de pasta bereiden. De specialiteit van het restaurant is hun verse tagliolini pasta met boter en salie geserveerd in de grote Parmezaanse kaas, met verse truffel eroverheen. Yummie. 

Happy Italy

Happy Italy is te vergelijken met Vapiano. Een formule die blijft groeien in heel Nederland! De prijzen bij Happy Italy zijn goed betaalbaar en de menukaart is vrij groot. Het zijn vaak grote restaurants en als je je maaltijd niet op krijgt kan je ook vragen of je het mag meenemen in een doggybag. 

Fiko

Wil je een pizza eten op stand? Dan is er geen betere plek dan Fiko Amsterdam. In Amsterdam West zit het restaurant, maar het is niet zomaar een restaurant. Op de menukaart staat namelijk de gold tartufi experience. Een pizza met 23k goud erop, dat is wel een luxe, maar zou het ook lekker zijn? Daar kan je maar op een manier achter komen. Vergeet alleen niet je portemonee, want deze pizza kost € 88 en dat is niet niks.

View post on Instagram
 

Je hebt voorlopig weer genoeg opties voor Italiaanse restaurants als je het zelf even niet meer weet! Eetsmakelijk alvast.

Lees ook: Pizza als ontbijt is gezonder dan cornflakes

Bron: ylbb.nl | Beeld: istock

Must reads 👀