Lifestyle

Zo ga je om met vragen over je break-up

Ouch, alsof een break-up niet erg genoeg is, zijn er altijd mensen hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en je het hemd van het lijf vragen. Waarom is het uit? Wie heeft wie gedumpt? Hier een paar tips om je voor te bereiden en er voor te zorgen dat je er zo snel mogelijk vanaf bent.

Wees rechttoe, rechtaan

Niemand zit te wachten op vage antwoorden en lange onduidelijke verhalen. Als je een kort maar krachtig antwoord geeft op de vragen, zal dit veel schelen. Hierdoor wordt het “sensatie” gedeelte, want mensen zien het vaak alleen maar als entertainment. Als je alles gewoon duidelijk vertelt, verliezen mensen sneller interesse. Alleen maar fijn.

Kalm zijn is belangrijk

Als iemand een vraag stelt waar jij echt niet over wil praten, wordt dan niet boos. Als je kalm blijft en gewoon eerlijk vertelt dat je hier op dit moment geen boefte aan hebt, zal dat een ruzie of discussie besparen. Dat wil je er ook niet extra bij, right?

“Anderen zijn gewoon op zoek naar vermaak en jij bent daar helemaal niet verantwoordelijk voor.” zegt life coach Pricilla Martinez tegen Elite Daily. Honderd procent true

Je vriendinnen zijn om je te helpen

Naast het ontwijken van het gevreesde onderwerp, is het ook belangrijk om er met de juiste mensen over te praten. Je familie en vriendinnen willen dat het goed met je gaat en kunnen jou alleen maar helpen als zij goed weten hoe jij je voelt. Spill the tea and talk it out!

Luister naar jezelf

Iedereen heeft een mening. Omdat je waarschijnlijk erg gevoelig bent op dit moment, is het belangrijk om jezelf ook een te beschermen tegen alle commotie van buitenaf. Stay true to yourself en onthoud; dit blijft niet voor altijd. 

Beeld: Unsplash, iStock | Bron: Elite Daily

Must reads 👀