News

Victoria's Secret weer onder vuur wegens seksuele intimidatie

Uh oh, nadat bekend werd dat de show van Victoria's Secret werd geschrapt nu weer slecht nieuws over het lingeriemerk. Grote baas Leslie Wexner en Chief Marketing Officer Ed Razek worden door meerdere Victoria's Secret modellen aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. Dit komt niet volledig uit het niets, want dit wordt al jaren beweerd.

Victoria's Secret's Leslie Wexner en Ed Razek aangeklaagd wegens seksueel wangedrag

De interviews met modellen en medewerkers geven een totaal ander beeld van het dromerige plaatje wat Victoria's Secret probeert neer te zetten. Sinds het schimmige verleden van Jeffery Epstein naar boven is gekomen, gaan er steeds meer boekjes open over 'me too-situaties' op de werkvloer. Onder andere Casey Crowe Taylor, een voormalige pr-edewerker van Victoria's Secret zegt dat ze getuige is geweest van Razek's gedrag tegen The New York Times. Ze vindt het alamerend dat er zo lacherig en normaal met dit gedrag wordt omgegaan terwijl het 'far from okay' is.  

Seksuele intimidatie op de werkvloer

Volgens verschillende bronnen heeft Leslie Wexner, de baas van Victoria's Secret, samen met Ed Razek (chef marketing bij VS) jaren lang modellen en werknemers vernederd en seskueel geintimideerd. Waarom dit nu pas aan het licht komt heeft te maken met de hoge funcites binnen VS. Het werd zoveel mogelijk stilgehouden. Razek zou modellen hebben gevraagd om bij hem op schoot te komen zitten, ze proberen te zoenen en ongepaste vragen hebben gesteld. Daarnaast zou hij modellen op date hebben gevraagd en om hun telefoonnummers vragen terwijl ze in lingerie stonden.

Bella Hadid ook slachtoffer

In 2018 werd in de aanloop naar de modeshow Bella Hadid opgemeten voor ondergoed. Razek zat op een bank te kijken en maakte een opmerking die absoluut niet door de beugel kan: "Vergeet dat broekje, laat haar met haar perfecte tieten over de catwalk gaan." Later greep hij ook nog naar het kruis van een ander model. Pardon!? 

Het gedrag is dus al jaren een probleem binnen het bedrijf. Deze zomer zijn er maar liefst 12 klachten tegen Razek ingediend. Wij hopen dat er héél snel iets gedaan wordt aan deze situatie.

Bron: The New York Times | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook