Lifestyle

Er bestaat nu een escape room voor jou en je hond

Escape rooms: je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord. Deze puzzelkamers zijn enorm populair als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of gewoon als uitstapje. Bij dit spel probeer je met een groep probeert zo snel mogelijk vrij te komen uit een ruimte. Dit doe je door puzzels en raadsel op te lossen. Nederland kent inmiddels al meer dan 800 escape rooms, maar nu is er wel een hele speciale geopend. Een escape room voor jou en je hond! Benieuwd? Lees dan snel door.

Dog Escaperoom in Bergen op Zoom

Yes, je leest het goed: een escape room waarbij jij samen met je hond moet proberen te ontsnappen. Dit leuke uitje is bedacht door Dogs in Touch in Bergen op Zoom. Lekker dichtbij dus. In deze Dog Escaperoom moeten baasjes en hun hondjes verschillende raadsels oplossen om zo Simon the Husky te bevrijden. Klinkt geweldig.

Geen klein kamertje, maar ruime hal

Deze escape room voor honden lijkt enorm veel op een 'normale' escape room. Ook hier moet je raadsels en puzzels oplossen om je weg naar buiten te vinden. Toch is er één groot verschil: jij en je harige vriend zitten niet in een klein kamertje opgesloten, maar voeren de opdrachten uit in een grote hal. Veel beter en veiliger voor je lieve vriendje. 

escape room hond

Honden en baasjes kraken raadsels en puzzels

Onderneemster en bedenker van de Dog Escaperoom Jacqueline van Vlimmeren legt het uit hoe het precies werkt: "Ze moeten, samen met de baas een parcours afleggen, met opdrachten op het gebied van coördinatie, behendigheid en zoekwerk. Daarmee kunnen ze punten verdienen. De baasjes of 'handlers' moeten vervolgens een aantal puzzels oplossen om Simon te kunnen bevrijden. Het draait vooral om het plezier." Gaaf. 

Boek via de Facebookpagina van Dogs in Touch

Of je nou een herdershond of chihuahua hebt, ieder hondje mag meedoen. De kosten bedragen 30 euro per duo. Helaas moet je wel nog even wachten totdat je samen met je trouwe viervoeter mee kan doen: de Dog Escaperoom is de komende drie events al helemaal volgeboekt. Houd de Facebookpagina in de gaten voor beschikbare data. Veel plezier!

Ben je meer van de wijn? Dan hebben we goed nieuws: er bestaat ook een escape room die in het teken van jouw favoriete drankje staat. Hier lees je daar meer over.

Bron: viva.nl, bndestem.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook