Health

Deze armband geeft je een schock als jij je te ongezond eet

Enkel een armband die jou van je ongezonde levensstijl afhelpt. Klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar het bestaat écht! De Pavlok-armband is een gedragstrainingstoestel die jou schokjes geeft bij slecht gedrag. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

Met de Pavlok-armband ben je zo van je ongezonde levensstijl af

Je weet vast wel dat roken slecht voor je is, maar je vindt het zo fijn. En dat zo'n vette snack niet gezond is, dat weet je allang, maar het is zó lekker. Precies voor dit soort situaties is de Pavlok, de armband die jou van je ongezonde levensstijl afhelpt. Dit toestel helpt je hersenen te trainen om slecht gedrag te linken aan een ongemakkelijk stimulus: een schok. Na een aantal weken schokjes krijgen bij slechte gewoontes ga je heel anders denken over dat gedrag. De schokjes die je krijgt bij ongezond gedrag, zorgen er namelijk op den duur voor dat je dit gedrag gaat associëren met iets negatiefs en ermee stopt. Chill.

Zo werkt de Pavlok-armband

Klinkt ingewikkeld, maar is enorm gemakkelijk. Je draagt de Pavlok-armband gewoon de gehele dag en als je op het punt staat gedrag uit te voeren waar je eigenlijk mee wil stoppen, geef je jezelf een schokje. Binnen drie tot vijf werkdagen zal je al verschil merken. Je ongezonde gedrag is dan al vele male minder of zelfs gedeeltelijk verdwenen! Dit allemaal door de kleine schokjes die een negatieve associatie geven aan je ongezonde gedrag. Hieronder wordt het nog een keertje kort uitgelegd:

Bijpassende app

De Pavlok komt samen met een app. De eerste vijf dagen word je met behulp van audio door de app en de armband gewandeld. Zo weet je precies hoe het werkt. Ook bevat de app cursussen om van bepaalde gewoontes af te komen: denk aan roken, nagelbijten, ongezond eten en meer. Heel chill: je vrienden en familieleden kunnen zich via de app verbinden aan jouw armband. Zo kunnen ze je een schokje geven bij ongezond gedrag dat je zelf even over het hoofd ziet. Nu maar hopen dat ze er geen misbruik van gaan maken... 

Pavlok-armband is ongevaarlijk

We know: jezelf een elektrische schok geven klinkt best eng, maar wees gerust: de armband is ongevaarlijk. Je bestelt de Pavlok-armband via de site en mag hem binnen 180 dagen terugsturen als je niet tevreden bent. Is dat even handig. 

Bron: pavlok.com | Beeld: Getty Images

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved