Fashion

Appelfiguur: welke kleding kan jij het best dragen?

Heb jij een volle romp, een niet al te slanke taille en fabulous benen? Dan heb jij waarschijnlijk wat we ook wel noemen: het appelfiguur. Jij hebt in tegenstelling tot de anderen juist de vrouwelijke rondingen en daar mag je ontzettend gebruik van maken. Wij geven je alle tips om de beste kleding erbij aan te doen. Lees dus snel verder als jij een appelfiguur hebt. 

Wanneer heb je een appelfiguur? Bekijk het artikel daarover hier

Welke kleding het best dragen bij een appelfiguur?

Appelfiguur: tops

Rechte tops, lange shirts en blousjes in effen tinten staan bij dit figuur het best. Ze verbergen namelijk je oneffenheden. De aandacht gaat gelijk naar jouw slanke mooie benen. Dat is wat je wilt, toch? Draag oversized shirts als je echt je buikje wil verbergen. En probeer dit met een mooie decolleté, als jij je daar goed bij voelt :-). 

Adele

Appelfiguur: jurken

Wist je dat je het best een jurk kan dragen met een print die niet al te klein is? Dit staat namelijk veel natuurlijker dan je misschien denkt. Let trouwens ook op de stoffen van de kleding. Draag bijvoorbeeld niet een te dikke stof, want die zorgen ervoor dat je er breder uitziet dan je bent! Kies dus voor licht en luchtig. 

Appelfiguur: blazers en jassen

Weet jij niet welke jas je moet dragen bij een appelfiguur? Kies voor de lange trenchcoat die wijd uitloopt. Op die manier lijken jouw heupen iets breder en zijn al je lichaamsdelen waarschijnlijk op één lijn. Blazers met schoudervulling kan je ook beter laten hangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg colberts zonder vulling te vinden in de winkels.

Appelfiguur: broeken

Lucky you, want alle jeans soorten staan jou met je slanke benen en heupen. Heb jij een buikje en wil je dat hij minder opvalt? Kies dan voor broeken voor een lage taille in plaats van een hoge. De hoge taille kan je iets voller laten lijken en benadrukt de buik ook iets meer. Nog één broektip: koop vooral niet een te kleine broek.

Appelfiguur extra tips:

1. Vergeet niet je mooie slanke benen te laten zien! Jij hebt ze dus je mag er zeker mee pronken. 
2. De lengte van een jurk is bij voorbaat op de knie of net daaronder.
3. Vermijd het liefst hooggesloten kleding, dit doet je voller lijken.
4. Jouw fabulous benen worden nog mooier als je er een hak onder draagt.
5. Als je voor taillering gaat, ga dan voor het slankste deel van je lichaam, dit is net onder je borst.
6. Probeer eens de V-hals, deze maakt jouw lichaam langer.
7. Strakke en korte tops kan je beter vermijden. 

Good luck. En vergeet niet: het is natuurlijk helemaal aan jezelf wat jij aan wil trekken.

Bron: DressesOnly.nl, NYDJ.nl | Beeld: Getty Images, iStock