Beauty

Microblading? Dit is alles wat je erover moet weten

Naast je ogen zijn jouw wenkbrauwen natuurlijk het eerste wat mensen van jou zien. Elke ochtend probeer jij dus de perfecte wenkies te creëren. Heb jij geen zin om elke ochtend je wenkbrauwen te doen? Microblading kan de oplossing zijn om mooie, natuurlijke en vollere wenkbrauwen te krijgen. Door microblading zijn jouw wenkbrauwen iedere dag on fleek, zonder make-up! Dit is alles wat je erover moet weten.

Microblading: wat is het?

Microblading, oftewel blading, is het opvullen van je wenkbrauwen met permanente make-up. Als je niet gezegend bent met natuurlijke volle wenkbrauwen, dan kun je microblading overwegen. De make-up wordt aangebracht door met de zogeheten 'mesjes-techniek' te werken. Op die manier worden jouw wenkies gepigmenteerd. De haartjes worden aangebracht met ultra dunne naaltjes. Die moeten uiteindelijk zorgen voor een natuurlijk effect. Vollere wenkbrauwen zijn daarnaast ook echt een trend van nu en met deze nieuwe techniek kan je dat waarmaken. Microblading is voor iedereen die een natuurlijke wenkbrauwlook wil die lang meegaat. De behandeling is in principe geschikt voor alle haar- en huidtypen. Let wel op dat als je blonde wenkbrauwen hebt, het er donkerder uit kan komen dan je waarschijnlijk in gedachten hebt. 

Microblading vrouw

Microblading: hier moet je rekening mee houden

1. Tijd 
De wenkbrauwen blijven tot drie jaar goed van kleur en in vorm. Het scheelt natuurlijk dat jij je minder hoeft op te maken en niet elke ochtend voor spiegel je wenkies moet gaan tekenen. Jij bent gelijk klaar als jij opstaat. Misschien nog wat make-up hier en daar, maar je wenkbrauwen maken meestal jouw hele look al af. 

2. Minder agressief voor de huid 
Microblading beschadigt de huid niet, in tegenstelling tot het tatoeëren van je wenkbrauwen. Het is dus een stuk huidvriendelijker als jij je brows laat microbladen.

3. Natuurlijk effect
Daarnaast zorgt microblading voor een natuurlijk effect. Echte haartjes worden door deze manier van bladen namelijk nagebootst. Wenkbrauwen die zijn behandeld door middel van de techniek zijn niet van echt te onderscheiden. 

via GIPHY

Doet microblading pijn?

Microblading is een vorm van tatoeëren, dus ja, lichte pijn kan je verwachten tijdens de afspraak. Pijn is echter wel anders voor elke persoon en de degene die het bij jou zet, moet rekening houden met de pijn en kan een verdoving geven. Wanneer je kiest voor een gespecialiseerde praktijk waarbij ze veel ervaring hebben met het bladen van wenkbrauwen, dan moet dat helemaal goed komen. 

Wat kost microblading?

Nee, je wenkies op deze manier meer volume geven, is niet goedkoop. Het eerste consult ligt ongeveer rond de 350 euro en gemiddeld moet je na een jaar weer terug om je wenkies een beetje bij te werken. Dit kost ongeveer 100 euro. Bedenk je wel dat je een heleboel geld bespaart aan de schoonheidsspecialiste, wenkbrauw make-up en tijd voor de spiegel.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved