Beauty

Microblading? Dit is alles wat je erover moet weten

Naast je ogen zijn jouw wenkbrauwen natuurlijk het eerste wat mensen van jou zien. Elke ochtend probeer jij dus de perfecte wenkies te creëren. Heb jij geen zin om elke ochtend je wenkbrauwen te doen? Microblading kan de oplossing zijn om mooie, natuurlijke en vollere wenkbrauwen te krijgen. Door microblading zijn jouw wenkbrauwen iedere dag on fleek, zonder make-up! Dit is alles wat je erover moet weten.

Microblading: wat is het?

Microblading, oftewel blading, is het opvullen van je wenkbrauwen met permanente make-up. Als je niet gezegend bent met natuurlijke volle wenkbrauwen, dan kun je microblading overwegen. De make-up wordt aangebracht door met de zogeheten ‘mesjes-techniek’ te werken. Op die manier worden jouw wenkies gepigmenteerd. De haartjes worden aangebracht met ultra dunne naaltjes. Die moeten uiteindelijk zorgen voor een natuurlijk effect. Vollere wenkbrauwen zijn daarnaast ook echt een trend van nu en met deze nieuwe techniek kan je dat waarmaken. Microblading is voor iedereen die een natuurlijke wenkbrauwlook wil die lang meegaat. De behandeling is in principe geschikt voor alle haar- en huidtypen, op een paar uitzonderingen na. Daarom is het altijd verstandig om eerst een intakegesprek te plannen. 

Microblading: hier moet je rekening mee houden

Tijd 
De wenkbrauwen hebben een touch-up nodig na ongeveer 1 tot 2 jaar. De kleur moet dan weer opgefrist worden. Het scheelt natuurlijk dat jij je minder hoeft op te maken en niet elke ochtend voor de spiegel je wenkies hoeft te gaan bijtekenen. Jij bent gelijk klaar als je opstaat! Misschien nog wat make-up hier en daar, maar je wenkbrauwen maken meestal jouw hele look al af. 

Natuurlijk effect
Daarnaast zorgt microblading voor een natuurlijk effect. Echte haartjes worden door deze manier van bladen namelijk nagebootst. Wenkbrauwen die zijn behandeld door middel van de techniek zijn niet van echt te onderscheiden. 

via GIPHY

Doet microblading pijn?

De behandeling kan soms wat gevoelig zijn, maar de gevoeligheid is wel per persoon verschillend. Pijn is anders voor elke persoon. Degene die het bij jou zet, moet daar wel rekening mee houden en kan een verdoving geven. Wanneer je kiest voor een gespecialiseerde praktijk, bijvoorbeeld bij DFine Clinic in Amsterdam, waarbij ze veel ervaring hebben met het bladen van wenkbrauwen, dan moet dat helemaal goed komen. 

Microblading

Wat kost microblading?

Nee, je wenkies op deze manier meer volume geven, is niet goedkoop. De behandeling bestaat uit twee sessies en kost 375 euro. Na ongeveer één à twee jaar heb je een touch-up nodig om de kleur op te frissen en dat kost ongeveer 130 euro. Bedenk je wel dat je een heleboel geld bespaart aan de schoonheidsspecialiste, wenkbrauw make-up en tijd voor de spiegel.