News

Nikkie de Jager onthult in haar video: 'Ik ben transgender'

Hoogstwaarschijnlijk is het nieuws jou niet ontgaan. De bekende beautyvlogger onthulde gisteren dat zij transgender is en dus geboren is als man. Voor veel van haar kijkers kwam dit onverwacht, gelukkig reageert iedereen positief onder haar. Lees snel verder, want wij vertellen je meer.

Nikkie de Jager is transgender

"I am coming out" heet de video waarin NikkieTutorials het nieuws bekend maakt dat ze is geboren als jongen. Ze begint de video met dat ze een hekel heeft aan labels. "De aarde is vol met labels en ik voel me daar niet fijn bij", vertelt de YouTube-ster in haar filmpje. "Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Ik was geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op

Transitie tijdens YouTubecarrière

Op haar zesde besloot Nikkie haar haar te laten groeien. Op school stonden haar leraren achter haar, wat ze ontzettend fijn vond. Een jaar, toen nog jongen, begon ze zich te kleden als een meisje. "Sommige klasgenoten snapten het en sommigen ook niet. Gelukkig stond mijn moeder altijd achter mij." Op veertienjarige leeftijd kreeg ze een hormoonbehandeling om vrouwelijke vormen te krijgen. Toen ze negentien jaar was onderging ze een geslachtsoperatie. En dat allemaal tijdens de opnames van haar YouTube-video's. Ze was dus gewoon aan het transformeren, zonder dat iemand het door had.

Chantage

Nikkie was eigenlijk niet van plan om het gisteren bekend te maken, ze werd namelijk gechanteerd door mensen om het verhaal naar buiten te brengen. "Ik wilde het eigenlijk op mijn voorwaarden doen, maar ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers. Ook zegt Nikkie: "We leven in een wereld waar veel haat in voorkomt, het is smerig en ik weet dat de chanteurs nu naar mij kijken. Ik ben niet bang. Deze middelvinger is voor jullie, geniet er maar van."

Nikkie Tutorials middelvinger

Reactie van haar verloofde Dylan

Naast dat haar kijkers er niet van op de hoogte waren, wist ook haar verloofde Dylan nog niks van haar transformatie. "Toen ik het verhaal vertelde was hij wel even geschokt, maar dat is iets tussen ons." Ook vertelde Nikkie dat ze het eigenlijk eerder had moeten zeggen tegen Dylan. "Maar het voelde zo goed tussen ons, dat ik bang was dat als ik mijn verhaal vertelde, ik hem kwijtraakte."

"Aan het einde van de dag ben ik mezelf"

Wanneer de video bijna eindigt zegt de make-up ster nog: "Ik ben Nikkie Tutorials. Ik ben Nikkie. Als jullie er een labeltje op willen plakken, dan ben ik transgender. Maar aan het einde van de dag ben ik mezelf." Ze hoopt met haar verhaal mensen te inspireren en mensen die ermee rondlopen laten weten dat ze zich niet hoeven te schamen. "Het laatste wat ik hoop is dat jullie anders naar mij gaan kijken en mij niet meer gaan vertrouwen. Aan het einde van de dag ben ik nog steeds hetzelfde persoon, Nikkie." 

Bekijk de video hier:

NikkieTutorials: hoe haar carrière begon

Nikkie de Jager is al vanaf 2008 begonnen met het maken van make-up videos. Ze deelde haar video's en was gelijk razend populair op YouTube. Daarnaast deed ze mee aan het programma 'Wie is de Mol 2019'. Inmiddels is ze 25 jaar en heeft Nikkie al de 12,5 miljoen volgers bereikt. Ze richt zich voornamelijk op internationaal publiek en praat dus in haar video's ook in het Engels. Op YouTube uploadt ze normaal gesproken filmpjes die gaan over make-up. Maar gisteren deed de make-up ster wel een hele opmerkende onthulling.

Beeld: YouTube

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved