Lifestyle

Science says: mensen die altijd te laat zijn leven langer

Je kent ‘t wel: je zit in de klas en de leraar begint met lesgeven. Jij bent as always op tijd, maar er zijn ook altijd wel mensen die de les verstoren door te laat te komen. Misschien ben jij zelfs wel diegene die nooit op tijd is… In ieder geval, het maakt niet meer uit, want jij kan vanaf nu overal te laat komen. Wat blijkt: mensen die altijd te laat zijn leven langer. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Altijd te laat op je werk of school

Ben jij altijd te laat op je werk of school? Of vind je het juist bloedirritant als jouw vriend of vriendin super traag is? We kennen ze allemaal wel: de te laatkomers. Voor hen hebben wij goed nieuws: uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die te laat komen langer leven. Dat betekent heerlijk uitslapen, een trein later nemen en in slow motion al je activiteiten uitvoeren in de ochtend. Woohoo! 

Less stress wanneer je te laat komt 

Ben jij juist iemand die vaak op tijd komt? Dan ervaar je stress. Je bent je aan ‘t haasten om precies rond de afgesproken tijd aanwezig te zijn of je bent zelfs ver van te voren aanwezig. Southern Living heeft aangetoond dat deze stresservaring helemaal niet goed is voor je gezondheid. Wanneer te laat komen voor jou één van de normaalste zaken van de wereld is, heb jij geen stress en dat is dus juist goed! Het kan leiden tot een lagere bloeddruk, lager risico op hartaandoeningen, minder kans op een beroerte en depressie. 

Dus de volgende keer dat je te laat komt of jij aan het wachten bent op een vriendin, keep in mind: it’s for a happier life :-).

Te laat komen zorgt er ook nog eens voor dat jij een succesvol leven leidt! Lees meer hierover in dit artikel. 

Bron: SouthernLiving.com, MensHealth.com | Beeld: iStock