Celebs

Hoe gaat het nu met: Brace

"Moppie moppie moppie, ik vind je helemaal toppie" Ken je die hit nog? Van Lange Frans, Baas B én Brace. Die eerste twee zul je vast en zeker kennen, maar die laatste is toch een beetje in de vergetelheid geraakt. Hij scoorde na Moppie nog hits als Vraag jezelf eens af, Ik ben je zat en Leipe mocro flavour, maar kwam vast te zitten voor ontvoering. Iedereen was Brace vergeten totdat hij de sterren van de hemel zong bij The Voice. Benieuwd hoe het nu met deze Moppie-zanger gaat? Lees dan snel verder.

Brace scoorde al jong hits

Brace scoorde op jonge leeftijd al enorme hits en kreeg dan ook voldoende aandacht. De bekendheid was natuurlijk een droom voor de jonge Brace, alleen wist hij niet zo goed hoe hij er mee om moest gaan. Hij was een jongen van de straat die nu ineens in de belangstelling stond. Dit zorgde ervoor dat Brace dacht dat hij alles maar kon maken: "Als je hoort hoe geweldig je bent, elke dag maar weer, dan denk je dat je Jezus bent en dan ga je daar ook naar leven. Wat heel zonde is, want dat ben je bij lange na niet." Dit speelde zich allemaal af tussen 2004 en 2011, in deze periode scoorde hij hits met onder andere Ali B, Yes-R, Lange Frans en Baas B. 

Brace in gevangenis na aandeel in ontvoering

Het is 2013 als Brace veroordeeld wordt voor zijn aandeel in een ontvoering. De fame was hem naar het hoofd gestegen: Brace dacht dat hij door alle aandacht en het feit dat hij bekend was veel kon maken. Juist die bekendheid zorgde ervoor dat Brace harder werd gestraft dan de hoofdverdachte: "Ik had volgens de rechter een voorbeeldfunctie dus ik kreeg vier maanden meer dan de hoofdverdachte. Ik werd eigenlijk dubbel gestraft." De media liet de zaak ook niet voorbijgaan en zo bleef er weinig over van Brace zijn reputatie als lieve jongen: "Dat maakte me heel verdrietig, want het beeld dat geschetst werd, was helemaal niet waar. Maar je kan zeggen wat je wil, niemand luistert naar je." 

Brace tijdens de Roast Of Ali B

Brace belandt in nieuwe omgeving na detentie

Toen Brace na een jaar de gevangenis mocht verlaten, belandde hij in een totaal nieuwe wereld. Niet alleen omdat niemand meer iets met hem te maken wilde hebben, maar ook omdat er enorm veel is veranderd in de tijd dat Brace vast zat. Brace: "Ik was een jaar weg, maar het leek alsof ik tien jaar weg was geweest. De muziek was veranderd, er was Spotify, er was social media. Ik moest mezelf opnieuw vinden." Van zijn carrière of reputatie was weinig meer over, dus moest hij opnieuw beginnen. Hij leefde van een uitkering en verdiende wat bij als afwasser, terwijl hij zijn leven weer op orde probeert te krijgen. 

Brace doet mee aan The Voice of Holland

Na aandringen van bekenden besluit Brace in 2015 mee te doen aan The Voice of Holland. Achteraf heeft hij spijt van deze deelname. Ondanks dat het zijn muzikale carrière een boost heeft gegeven, bracht het namelijk ook vervelende dingen met zich mee. Brace was blij met het simpele, anonieme leventje dat hij leidde voor zijn deelname: hij had een vriendin, een zoontje en een baan. Na The Voice was dit wel anders: hij kon slechte verleidingen moeilijk weerstaan, het omgaan met alle aandacht vond hij lastig en zijn relatie strandde. Brace: "Het is heel stom wat ik zeg, maar had ik maar niet meegedaan aan The Voice." 

Brace is een populaire BN'er

We zijn alweer een tijdje verder en gelukkig gaat het erg goed met Brace. Een maand geleden bracht hij het nummer Leugenaar uit, maar ook als BN'er is hij geliefd. Zo deed hij in 2017 mee aan het programma Beste Zangers, in 2017 nam hij deel aan Expeditie Robinson en in 2018 stond hij in de ring voor het programma Boxing Stars. Ook roastte hij laatst zijn vriend Ali B tijdens The Roast Of Ali B en zong hij een liedje in het programma Het Mooiste Liedje. Hij is enorm blij dat hij zijn leven weer onder controle heeft. Wij zijn benieuwd wat Brace in 2020 voor ons in petto heeft!

Check hieronder het nieuwe nummer 'Leugenaar' van Brace:

Bron: funx.nl, youtube.nl, spotify.nl | Beeld: Brunopress

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved