Enya is influencer op Instagram en heeft het syndroom van Down

News door Lincy

Enya heeft het syndroom van Down en is samen met haar zus Céline iets moois begonnen: een Instagram-account. Ze willen beiden naar voren brengen dat de wereld waarin Enya leeft hetzelfde is als dat van andere mensen. Enya is niet anders, ze komt op de mooiste plekken, houdt van mooie spullen, lekker eten, dansen. Ze is écht gelukkig en dat is te zien.

Enya heeft het syndroom van Down en start met zus Céline Instagram-account

Haar beste leven leiden en haar dromen waarmaken, dat is wat Enya wil. Enya heeft het syndroom van Down en kwam samen met haar zus Céline tot het idee om een Instagram-account aan te maken. Mensen verwachten het vaak niet, omdat zij voor altijd met het label 'gehandicapt' heeft gekregen. Dit wilt Enya niet en daarom startte ze samen met haar zus @downsyndrome_queen op Instagram.

''Model worden is niet ons doel''

"We willen door middel van het account laten zien dat een vrouw met syndroom van Down ook een normaal leven kan leiden. Model zijn is niet ons doel." Het doel is om te laten zien hoe Enya leeft. Op Instagram laten ze dan ook de mooiste plekken zien. Poserend met lekker eten, een foto met haar hondje of gewoon een foto gericht op de kleding die Enya draagt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Enya (@downsyndrome_queen) op

Meer dan 5000 volgers op Instagram

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat Enya is uitgegroeid toe een echte influencer, want ze heeft inmiddels al meer dan 5000 volgers op Instagram. Woohoo! Het is de bedoeling dat ze leuke content te creëren en verder blijven ze het gewoon leuk vinden om mooie foto's te maken voor Enya's account.

Donkere kant van syndroom van Down

Op andere Instagram-accounts zie je vaak alleen de donkere kant van syndroom van Down, daar willen zij verandering in brengen. Ze willen met dit Instagram-account een ander beeld geven aan het syndroom van Down. Een positiever beeld, zoals influencers dat ook doen. Het moet een vrolijk, levendig en luchtig account blijven. Op het Instagram-account kom je dus vooral leuke en mooie foto's tegen van haar. Snel volgens dus! :-) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Enya (@downsyndrome_queen) op

Positieve jonge moeders

In het interview met AD laten de twee zussen weten dat het hen niet alleen gaat om de 'likes' op Instagram. Ze hopen ook de jongere moeders te bereiken. ''Als je zwanger bent of je kind wordt geboren en het blijkt Down te hebben, dan ga je op internet zoeken. Vaak krijg je een negatief beeld, maar dat is onzin.'' Enya: ''Ik ben eigenlijk gewoon zoals andere meiden.’’ You go, girls!

Meer inspirerende accounts volgen op Instagram? Kijk dan hier

Bron: AD.nl, Linda.nl