Lifestyle

Dit is de reden waarom Instagram bij sommige mensen likes verbergt

Na testen in Japan, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland was ook Nederland afgelopen maand aan de beurt: de likes werden verborgen op Instagram bij sommige gebruikers. Ben jij één van de testpersonen en kun jij geen likes meer zien? Dan was dit misschien even wennen. Ben jij benieuwd naar de ‘echte’ reden waarom Instagram de zichtbaarheid van de likes heeft weggehaald? Lees dan snel verder. 

Instagram wordt veel gebruikt door influencers en makers

Toen Instagram begon was het bestemd voor iedereen die bijvoorbeeld een leuke foto wilden plaatsen met hun vrienden en dat is ook nog steeds het doel van Instagram. Je kan namelijk van alles posten. Van leuke kiekjes met je bff, tot gerechten in restaurants en hotspots die je wilt delen. Jij hebt dit vast wel een keer gepost. De laatste jaren is het ook een plek geworden waar influencers en bedrijven veel berichten posten en af en toe reclame maken. Likes spelen daarbij een belangrijke rol.

Waarom Instagram likes verbergt

Het is je vast niet ontgaan dat Instagram sinds vorige maand voor sommige gebruikers likes verbergt. Kun jij geen likes meer zien? Dan maak jij deel uit van de test om likes van berichten te gaan verbergen. Waarom Instagram dit doet? De berichten op Instagram zorgen voor een competitie tussen jongeren. Het gaat meer om de populariteit van iemand, dan om de inhoud zelf.

View post on Twitter

Kun jij nog wel likes zien? Dat kan kloppen. Een geselecteerd aantal mensen in Nederland kunnen het namelijk niet zien, je zit dan in de zogenaamde ‘testgroep’. Alleen jij zelf kan zien hoeveel likes je hebt gekregen op je foto’s en video’s. Anderen kunnen alleen zien door wie de berichten zijn geliked.  Het maakt volgens Instagram gebruikers minder onzeker als het gaat om het posten van een foto, want als je kan zien hoeveel likes iemand heeft, ga je je daarop concentreren. Wanneer er geen likes staan kan je het dus ook niet vergelijken met andere foto’s. 

View post on Instagram
 

Cardi B en Kim Kardashian reageren 

Cardi B en Kim Kardashian West deden eerder al een boekje open over de Instagram likes. Kim Kardashian West is het ermee eens dat het wegnemen van likes voordelig kan zijn op onze gezondheid. Cardi B deelde op Instagram een bericht toen ze hoorde over de aankondiging. 

View post on Instagram
 

Komen de Instagram likes terug?

Als je in de zogenaamde ‘testgroep’ zit, moet je dus tegenwoordig iemands likes handmatig tellen. Alleen dan weet je hoeveel likes een persoon heeft gekregen. De vraag is: moeten we echt weten hoeveel mensen je geposte selfie leuk vinden? De test is nog steeds bezig. Pas na de test zal Instagram bepalen of het verbergen van likes blijft of niet.

Bron: Later.com, Apparata.nl, NU.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀