Beauty

Deze kapsels passen het beste bij jouw haartype

Terwijl sommigen een volle bos haar een zegen vinden, vinden anderen het een kriem. Dit geldt ook voor mensen met dun haar. We willen natuurlijk altijd wat we niet hebben. Wat voor soort haar je ook hebt, het bepaalt ook wat voor kapsel het beste bij jou past. De volgende kapsels passen het beste bij jouw haartype.

Dun haar
Meiden met dun haar hebben vaak weinig haar, of je haar zelf is dun. Bij dun haar ontbreekt de binnenste laag van je haar, dit wordt ook wel het haarmerg genoemd. Daarnaast bevat dun haar minder keratine, waardoor dit invloed heeft op de stevigheid van je haar. Hierdoor kunnen je lokken er soms wat slapper of futlozer bijhangen, maar niet getreurd. Gelukkig kun jij je coupe genoeg volume inblazen door het juiste kapsel te kiezen. Hieronder zetten we een paar kapsels op een rij die perfect zijn voor meiden met dun haar. Met deze tips kun je ook meer volume creëren. 

1. Kapsel met laagjes
Door laagjes in je haar te laten knippen kun je meer volume creëren. Hierdoor ziet het er al een stuk dikker uit. 

Haar in laagjes

2. Pixie cut
Deze coupe staat super elegant bij vrouwen met dun haar. 

Pixie cutt
3. Bob
Lange lokken zorgen ervoor dat je dunne haar wat sneller gaat hangen. Hierdoor staat een kort kapsel, zoals een bob, vaak erg goed. 

Bob haar
Normaal haar
Als je normaal haar hebt, kun je daar erg blij mee zijn. Je haar bestaat bijna altijd uit drie lagen waardoor het een stukje steviger en dikker is dan dun haar. Een groot voordeel van dit haartype is dat je er veel mee kan, en daarnaast is het makkelijk om te verzorgen. Bekijk hieronder welke kapsels je goed staan.

1. Beachy waves
Beachy waves geven jouw kapsel een nonchalante look. Je creëert een slag in je haren die er natuurlijk uitziet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hair • Balayage • Ombre (@thehairguides) op

2. Lange lagen
Dit kapsel is perfect voor meiden die graag lange lokken willen, maar niet te veel gewicht in hun haar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Girasolé Salon (@girasolesalon) op

3. Curtain bangs
Ben je toe aan iets compleet nieuws? Curtain bangs is een variant op de pony, maar dan wat speelser geknipt. Je pony zit nu meer aan de zijkant, in plaats van het midden. 

Curtain bangs
Dik haar 
Wanneer je dik haar hebt, heb je vaak veel volume. Je krijgt waarschijnlijk bij de kapper vaak veel complimenten. Toch is jouw volle bos ook niet altijd zo fijn als het lijkt, het kan een flinke uitdaging zijn. Je haar heeft namelijk een eigen willetje waardoor niet elk kapsel goed blijft zitten. Elastiekjes en speldjes overleven het waarschijnlijk niet erg lang in jouw haar. Gelukkig hebben wij wat kapsels gevonden die erg goed passen bij jouw volle bos. 

1. Lange laagjes aan de voorkant
Als je dik haar in laagjes knipt wil dit niet altijd werken. Hierdoor kan je haar namelijk nog meer volume krijgen, en dit is niet altijd wat je wil. Wanneer je alleen laagjes aan de voorkant knipt krijg je een speels effect, maar heeft het geen effect op de rest van je haar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rock Hill Hair Salon (@salonnaman) op

2. De Lob
De Lob is een lange bob. Dit kapsel kun je op verschillende manieren laten knippen, maar het valt vaak tot aan de schouders of langer. Ideaal als je je haar niet te kort wilt knippen. Dit is de truc om te weten of een Lob je staat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Blonding Specialist (@hair_by_alyson_ryan) op

3. Zachte pony
Een pony kun je op verschillende manieren laten knippen, maar een zachte pony zorgt ervoor dat het niet lijkt alsof je hele voorhoofd helemaal bedekt is. Dit kapsel staat erg goed bij jouw dikke lokken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Karolina Ościk-Alama (@cajmel) op

 

Dit zijn de haartrends voor 2019. 

Bron: hebjehaarweer.nl, haarmodel.xyz, glamourista.nl | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook