Beauty

Dit is dé truc om te weten of een (lange) bob je staat

De (lange) bob wordt door veel celebrities gerockt en ook op de redactie zijn we fan van dit kapsel. Het staat veel mensen geweldig en hierdoor twijfel je misschien wel om deze hairdo ook te rocken. Maar de schaar in je lokken zetten doe je niet zomaar… wat als het je niet staat! Dan is er geen weg meer terug. Goed nieuws: er is een kapperstruc om erachter te komen of kort haar je staat. En je kunt dit trucje zelf thuis doen!

De bob. We houden van dit kapsel! Niet voor niks dat veel celebs (bijvoorbeeld deze 14 sterren) voor deze hairdo kiezen. Het staat vlot en als het je staat dan doet het je gezicht veel goeds. Áls het je staat, inderdaad. Je hebt vast weleens getwijfeld of je ook de schaar in je lokken moet zetten. Het staat veel mensen goed, maar wat nou als het jou niet zo goed staat? Als je spijt krijgt dan zit er niks anders op om te wachten tot het weer lang gegroeid is. Of haarextensions nemen, maar of dat nou de ideale oplossing is?

Veel vrouwen willen weten of kort haar hen staat voor ze een kappersafspraak maken. Daar is een trucje voor! John Frieda, een celebrity hairstylist, past dit trucje toe op zijn klanten. Het goede nieuws is dat je het trucje zelf kunt doen, je hebt alleen een potlood en een meetlat nodig. 

Het trucje heet de 5,5 cm regel en heeft alles te maken met je gezichtsvorm. Past een (lange) bob bij jouw gezicht? Dat test je zo: neem een meetlat en een potlood. Leg het potlood horizontaal onder je kin. Plaats de meetlat verticaal onder je oor. Meet het stukje tussen de potloodpunt en de meetlat. Meet dit stukje op. Is het meer dan 5,5 centimeter? Dan kun je beter bij lang haar blijven. Is het minder dan 5,5 centimeter? Dan staat kort haar je geweldig! 

Aan de hand van de regel weten we dat Sienna Miller, Halle Berry en Audrey Hepburn een kort kapsel kunnen rocken, maar dat Kim Kardashian, Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker beter bij een lang kapsel kunnen blijven. 

Zo. Door dit handige trucje weet je nu voor eens en voor altijd of een korte coupe je zou staan! 

Heb jij lang haar of heb jij een kort kapsel? 

Bron, bron