Lifestyle

Deze dingen moet iedereen weten over de eerste keer

Jij en je lover zijn al een behoorlijke tijd samen en hét moment zit er nu echt aan te komen. Jij bent helemaal klaar voor de eerste keer sexy time en kunt eigenlijk niet meer wachten. Seks is een van de normaalste zaken van de wereld en wordt naarmate je ouder wordt steeds interessanter. Vooral de eerste keer is voor veel meiden iets heel belangrijks. Wij hebben wat tips voor je.

1. Jij bepaalt wanneer de tijd daar is 
Seks hebben is iets wat je pas moet doen op het moment dat je er echt klaar voor bent. Ga bijvoorbeeld niet met iemand naar bed die je eigenlijk niet leuk vindt, omdat al je vriendinnen al seks hebben gehad. Het is helemaal aan jou wanneer het moment daar is en laat dit ook aan je partner merken. Als hij/zij echt om je geeft hoort dit niets uit te maken.

2. De eerste keer seks is vaak spannend
Het is niet niks om de eerste keer seks te hebben, dus het kan zijn dat je behoorlijk zenuwachtig bent. Weet dat dit helemaal niet raar is. Iedereen heeft dit meegemaakt en het is logisch dat je zenuwachtig bent voor het onbekende. Geef bij je partner aan dat het je eerste keer is, zodat hij/zij hier rekening mee kan houden. Relax baby!

3. Misschien gaat het niet zoals je het je had voorgesteld

Voor veel meiden is de eerste keer seks iets waar ze veel over nadenken. Hou er rekening mee dat het misschien helemaal niet zo gaat als jij in gedachten had. Het gaat niet altijd zoals in de films en dat is iets wat je je goed moet beseffen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het alsnog speciaal is, maar dan op jullie eigen manier.
4. Goede bescherming is belangrijk 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen zwangerschap of eventuele soa’s. Dit is tijdens de eerste keer seks belangrijk, maar daarna natuurlijk ook. Gebruik daarom het liefst een condoom en een bepaalde vorm van anticonceptie. Wanneer je eenmaal aan de pil zit bijvoorbeeld, dan kun je ervoor kiezen om geen condoom meer te gebruiken. Weet alleen wel dat je dan niet 100% beschermd bent tegen zwangerschap en dat je helemaal niet beschermt bent tegen soa’s.

5. Je kunt pijn ervaren tijdens je eerste keer seks
Sommige vrouwen ervaren pijn tijdens de eerste keer seks. Dit is voor iedereen anders. In dit artikel lees je wat de reden is waarom je soms pijn kunt hebben tijdens de seks. Het belangrijkste is: laat je vooral niet afschrikken, maar relax. Wanneer jij je ontspant zul je namelijk minder pijn ervaren en gaat de seks makkelijker. Wat ook kan helpen om de kans op pijn te verminderen is voorspel en bijvoorbeeld glijmiddel.

Beeld: iStock

Must reads 👀