News

Er gaat een bizarre challenge viral waarbij jongeren proberen hun oogkleur te veranderen

Dat mensen ver gaan voor hun uiterlijk is voor ons niks nieuws, maar zó ver: op het populaire social media kanaal TikTok is namelijk een bizarre challenge ontstaan waarbij je met bleekmiddel de kleur van je ogen zou kunnen veranderen. Say what?!

TikTok challenge

Je oogkleur helemaal zat? Een tiener startte een challenge op het populaire TikTok, waarbij je een plastic zakje op je ogen moest leggen met een desinfecterend middel, scheerschuim en bleekmiddel om zo een andere oogkleur te krijgen. Uiteindelijk werd dit filmpje opgepikt door nog een aantal jongeren die ook beweerden dat hun oogkleur was veranderd na het uitproberen van de challenge. Later vertelden ze hun volgers dat de filmpjes fake waren. Eén van de jongeren had bijvoorbeeld contactlenzen gebruikt om de kleur van de ogen te veranderen. De oorspronkelijke maker gaf later ook toe de originele beelden bewerkt te hebben. 

Disclaimer: het is dus geen echte challenge en probeer dit dus thuis zeker niet uit. 

Bright Eye Challenge

Intussen gingen de beelden viral op de TikTok app met meer dan 500 miljoen jonge gebruikers. Vooral meisjes probeerden de challenge uit, volgens nieuwsmagazine Newsweek waren er meer dan 30 filmpjes op het platform te zien waarin de challenge werd uitgeprobeerd. Een van de deelnemers aan de challenge gaf aan: "Lmao (‘laughing my ass off’) het doet wel een beetje pijn, ik ga niet liegen.". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door dh.be (@dh.be) op


Gevaarlijk

Dat het bleekmiddel de kleur van de ogen niet verandert werd snel duidelijk, maar wat veel jongeren niet beseften was dat het middel blijvende schade aan de ogen kan veroorzaken. “Je kunt de kleur van je ogen niet veranderen door er een zak tegenaan te drukken”, zei dokter Susan Blakeney in de Britse krant Daily Mirror. “Bleekmiddel kan littekens op het hoornvlies veroorzaken en het gezichtsvermogen aantasten." Tik Tok zelf is ook in actie gekomen tegen de challenge, ze hebben de filmpjes verwijderd. Het zou tegen de richtlijnen ingaan en de veiligheid in gevaar brengen, ondanks dat het een grap was.

Bron: hln.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook