Food

Maak voor pakjesavond deze kruidnoten cheesecake met witte chocolade en gezouten karamel

Sint is in het land en pakjesavond komt steeds dichterbij. Deze gezellige avond vier je met familie, cadeautjes en veel lekkers. Komt Sint dit jaar bij jou de pakjes bezorgen of wil je wat lekkers voor de familie meebrengen? Dan heeft Girlscene het perfecte recept voor jou. Scrol gauw door. 

Kruidnoten cheesecake met witte chocolade en gezouten karamel

Deze witte chocolade cheesecake past perfect bij Sinterklaas. Het heeft een bodem van speculaas en de vulling bestaat uit kruidnoten en gezouten karamel, een hemelse combinatie. Tip van Girlscene: maak de cheesecake een dag van tevoren. Dan is-ie niet alleen het allerlekkerst, het bespaart ook wat 'sint-stress'. Je hebt het immers al druk genoeg op het heerlijk avondje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie's Cuisine (@jessiescuisine) op

Dit heb je nodig:

Cheescake
♗ 300 gram witte chocolade
♗ 300 gram brokspeculaas
♗ 600 gram roomkaas
♗ 125 gram boter
♗ 125 milliliter slagroom
♗ 75 gram kruidnoten
♗ 100 gram suiker
♗ 3 eieren

Gezouten karamel
♗ 15 gram boter
♗ 30 gram suiker
♗ 25 milliliter slagroom
♗ Zeezout
♗ 1 eetlepel water

Dit moet je doen:

1. Start met het maken van de bodem. Hiervoor moet je eerst de oven voorverwarmen op 180°C. Verkruimel daarnade brokspeculaas en verwarm de boter op laag vuur. Als de boter helemaal gesmolten is, giet je dit bij de verkruimelde brokspeculaas. Roer dit geheel goed door. Pak de taartvorm (Aanrader: een springvorm van 26 cm doorsnede) en bedek de bodem met bakpapier. De randen moet je goed invetten. Giet nu de speculaaskruimels op de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat dit 15 minuten bakken in de oven en zet deze dan op 130°C. De bodem is af!

2. Bij stap twee maken we de gezouten karamel, maar eerst moet je voor de vulling de slagroom met witte chocolade au bain-marie smelten. Houd dit goed in de gaten. Oké, door met de gezouten karamel.Dit gaat als volgt: breng de suiker en het water in een klein pannetje aan de kook tot het een goudbruine kleur heeft. Voeg de boter en de room toe en roer dit op een zacht vuurtje door de karamel. Bestrooi het geheel op gevoel met wat gemalen zeezout en roer dit goed door. De gezouten karamel is ready en het pannetje kan van het vuur af. Doe wel een deksel op de pan, de karamel moet vloeibaar blijven.

3. Nu is de vulling aan de beurt, als het goed is heb je de chocolade en de room al gesmolten. Houd het goedje warm, maar laat het niet verbranden. Dan kunnen we nu verder met de rest. Meng de roomkaas en de suiker tot een glad beslag, gebruik hiervoor een mixer. Terwijl je mixt voeg je de eieren en de gesmolten witte chocolade toe. Bijna klaar, alleen de kruidnoten nog. Zet de mixer uit en schep de pepernoten door de vulling. Klaar is Kees.

4. Bodem, check. Gezouten karamel, check. Vulling, check. Dan is het nu tijd om er een geheel van te maken. Schep de vulling op de taartbodem, zorg dat de kruidnootjes goed verdeeld zijn. Dit kan je doen met een lepel, strijk hiermee ook gelijk de taart glad. Giet als laatste de gezouten karamel in dunne straaltjes over het mengsel.

5. Zet dit geheel in de oven en bak het ongeveer één uur op 130°C. Het is niet erg als de taart hierna nog wat zacht is, dit hoort erbij. Laat de cheesecake nu afkoelen en laat hem minimaal vier uur opstijven in de koelkast. 

Eet smakelijk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Laura Kieft | Laura’s Bakery (@laurasbakery) op

Bron: jessiescuisine.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved