Lifestyle

Fiets makeover: met deze 5 ideeën raak jij je fiets nooit meer kwijt

Fietsen wordt er bij ons Nederlanders met de paplepel ingegoten, we kunnen niet meer zonder. Dat is te merken ook, wij Nederlanders fietsen per jaar zo’n 880 kilometer per persoon. Dit is niet alleen enorm goed voor jou, maar ook voor het milieu. Keep on going fietsend Nederland! Wist jij trouwens dat Nederland 22,8 miljoen fietsen telt? Dat zijn ongeveer 1,3 fietsen per persoon, dit is super uniek in de wereld. Een nadeel: dit enorme aantal fietsen zorgt er helaas wel voor dat je jouw fiets weleens kwijt bent. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom is het zaak dat jouw fiets opvalt. Een makeover is de oplossing. Girlscene heeft de leukste ideeën voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder.

1. Gebruik washi-tape
Deze rolletjes tape zijn afkomstig uit Japan en worden gemaakt van rijstpapier. Creatieve types kennen het waarschijnlijk erg goed, het is enorm populair onder Crea Bea’s. Dit komt door de verschillende kleurtjes en printjes. Gebruik jouw fiets als canvas en beplak hem tot je tevreden bent. Wedden dat er geen fiets is die op de jouwe lijkt? Check hieronder de leukste washi-tapes:

 

2. Verf je fiets
Vind je washi-tape net iets te veel werk? Dan kan je jouw fiets altijd verven of spuiten. Leef je uit! Ga voor neon kleuren of schilder een printje, zo weet je zeker dat jouw bike opvalt. Ook erg handig voor oude barrels, met een likje verf zie je niks meer van die roestplek. 

3. Versier je wielen
Het versieren van de wielen geeft dubbel plezier. Als je fiets stil staat ziet het er erg leuk uit, maar als ze gaan draaien wordt het nóg mooier. De makkelijkste manier om jouw wielen te versieren is met behulp van rietjes. Knip hier een spleet in en schuif ze als het ware om je spaak. Wil je uitpakken? Ga voor kleurenstalen of lichtjes.

4. Haak een jasbeschermer
Dit is speciaal voor alle haak-liefhebbers, of (klein-)dochters daarvan. Vraag je (o)ma of zij je wil leren haken en maak een mooie jasbeschermer. Zo houd jij je kleding op een wel erg leuke manier droog.

5. Ga los met accessoires
Bellen, bakken, hoezen en sloten, opvallen moeten ze. Ga opzoek naar de leukste accessoires om jouw fiets helemaal “af” te maken. Houd je niet in, less is a bore. Haal ook gelijk wat leuks voor jezelf, een leuke muts bijvoorbeeld. Zo rijd jij vrolijk en geheel in stijl door Nederland. Je fiets raak je nooit meer kwijt. 

Shop hier de allerleukste accessoires voor jouw fiets:

 

Beeld: fietsersbond.nl, praxis.nl | Beeld: Unsplash