Health

Met deze 7 tips zijn droge lippen verleden tijd

Lippen zó droog dat het pijn doet. De vellen hangen aan je lippen en je hoeft maar een keer te lachen en ze barsten. Autsj! Niet alleen pijnlijk, maar ook niet heel mooi. Helaas is dit eerder regel dan uitzondering in de koudere maanden, maar geen zorgen: Girlscene is here to rescue. Lees snel verder voor de beste tips tegen droge lippen. 

1. Gebruik een goede lippenbalsem
Even smeren en weg zijn droge lippen denk je misschien. Nou, zo makkelijk is het dus niet. Balsems kunnen ingrediënten bevatten die je lippen juist uitdrogen. Dit wil je natuurlijk niet, zoek daarom naar producten met kalmerende ingrediënten zoals petroleum, bijenwas, lanoline of ceramiden. Onze favorieten balsems vind je onderaan dit artikel en hier lees je meer over droge lippen door balsems.

Wist je dat je ook verslaafd kunt zijn aan lippenbalsem? Lees hier hoe je hier vanaf komt.

2. Gebruik natuurlijke producten
Misschien heb je jouw reddende engel wel gewoon in het keukenkastje staan! Ga je voor natuurlijk? Zoek dan naar Aloë vera, honing of kokosolie. Deze drie redders in nood hebben niet alleen een ontstekingsremmende werking, ze kalmeren en hydrateren je lippen ook. Een win-winsituatie dus.

3. Scrub je lippen
Droge lippen zijn vaak bedekt met (loshangende) velletjes, deze droge laag kan ervoor zorgen dat producten niet werken. De oplossing: scrubben. Ga voor een speciale lipscrub met kalmerende werking en ga aan de slag.

Droge lippen

4. Drink water
Water is voor veel problemen de oplossing, zo ook voor droge lippen. Droge lippen kunnen namelijk een teken van uitdroging zijn. Dit willen we natuurlijk niet hebben: koop een leuke waterfles en probeer elk uur wat te drinken.

5. Lik niet aan je lippen
Juist omdat je lippen zo droog aanvoelen, heb je de neiging ze de hele tijd nat te maken met je tong. Niet doen! Je speeksel bevat namelijk een stofje dat lippen irriteert. Als je de neiging hebt om te likken, pak dan snel je lippenbalsem en smeren maar.

6. Trek niet aan velletjes
Hoe verleidelijk het ook is, trek niet aan de loshangende velletjes. Er ontstaan zo niet alleen wondjes, ook komen er bacteriën op je lippen. Irriteer je je echt enorm aan de velletjes? Scrubben is de enige oplossing om ze te verhelpen.

7. Draag een sjaal over je mond 
De wind is een van de boosdoeners waardoor droge lippen ontstaan en ook blijven. Zorg dus dat de wind geen kans krijgt. Dit doe je door een sjaal voor je mond te dragen, heb je gelijk een excuus om te gaan shoppen. Wil je ook een nieuwe muts erbij? Hier vind je de allerleukste.

Check hieronder onze favorieten lippenbalsems:

 

 

Bron: medicalnewstoday.com, laroche-posay.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved