Lifestyle

6 ideeën voor de perfecte offline-middag

Het zou een productieve middag worden, in plaats daarvan zit je al twee uur te swipen en te liken op sociale media. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd voor een offline-middagje. Wij geven je tips voor het invullen hiervan.

Uit onderzoek door EenVandaag, onder ruim 1400 jongeren tussen de 16 en 34 jaar, blijkt dat de 52% van de jongeren vindt dat ze te veel op hun smartphone zitten. Maar liefst 39% vindt dit ‘altijd online zijn’ zelfs belastend. We zijn dus hoognodig toe aan een offline-middag, maar hoe vul je die in? Zes ideeën voor de perfecte offline-middag vind je hieronder:

1. Uitwaaien
Ga lekker uitwaaien op het strand. Voel de wind door je haren, luister naar het geluid van de zee en geniet van het uitzicht. Dit is niet alleen erg ontspannend, de frisse lucht is ook nog enorm goed voor je. Een win-winsituatie dus. Woon je niet dicht bij het strand? Een wandeling door het park is ook een leuke invulling van jouw offline-middag. 

2. Sporten
Plan een actieve middag in. Ga naar de sportschool, neem een lesje yoga of ga kanoën. Omdat je zo actief bezig bent, vergeet je jouw smartphone vanzelf.

3. Lezen
Loop eens de bibliotheek in of ga naar de plaatselijke boekenwinkel. Wedden dat je hier wat leuks vindt? Kies het boek dat al tijden op je verlanglijstje staat of lees een van deze inspirerende boeken.

4. Picknick
Organiseer een picknick en nodig al je vriendinnen uit. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook je besties aan een offline-middag. Het enige wat je nodig hebt is een mooi plekje, een kleed en de allerlekkerste snacks. Is het wat te koud voor een picknick? Een thermoskan met warme chocomel, wat mokken en een gezellig plekje zijn dé oplossing. 

5. Alpaca’s
Wie is er niet gek op die schattige, pluizige beesten? Op de Girlscene-redactie zijn we groot fan van alpaca’s. Naast dat ze erg zacht en schattig zijn, zijn alpaca’s ook een perfect alternatief voor jouw smartphone addiction. Breng de middag door tussen de alpaca’s en ontspan. In dit artikel vind je de leukste alpacaboerderijen. 

6. Koken
Spit de kookboeken van je moeder door en ga op zoek naar het allerlekkerste recept. Leef je uit! En om het nog leuker te maken: Nodig na afloop je vriendinnen uit voor een ‘offline diner’.

Bron: metro.nl, inspirerendleven.nl, offlinemindfulness.com | Beeld: iStock