News

Handig! Met deze instelling kun je zelf bepalen of je deelneemt aan een WhatsApp-groep

's Avonds leggen we onze telefoon weg en gaan we slapen. Als je de volgende ochtend wakker wordt, pak je je telefoon en schrik je wakker: 1500 nieuwe berichten. Wat?! Je opent je WhatsApp en ziet al snel dat al die berichten verstuurd zijn in een groepsapp waar je uit het niets aan bent toegevoegd. Heel irritant, want soms heb je helemaal geen behoefte aan een groepsapp. Vanaf nu is dit verleden tijd, want WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd. Vanaf nu bepaal jij zelf aan welke WhatsApp-groep deelneemt.

Deelnemen aan WhatsAapp-groepen

Groepsapps zijn hartstikke handig en vaak ook leuk, maar je zit er niet op te wachten om zomaar aan iedere groepsapp te worden toegevoegd. Gelukkig zijn de makers van WhatsApp het hiermee eens en is er nu een oplossing voor. Je kunt vanaf nu in je instellingen aangeven wie jou wel of niet toe kan voegen aan groepen. Andere mensen worden hier als het ware voor 'geblokkeerd'. Heerlijk, rust! Check hieronder hoe je dit instelt op jouw telefoon.

Whatsapp groepsapp telefoon

Zo werkt het:
1. Open WhatsApp en ga naar 'instellingen'.
2. Ga naar 'Account', klik op 'Privacy' en klik vervolgens op 'Groepen'.
3. Kies uit wie jou toe mag voegen aan groepsapps: 'Iedereen', 'Mijn contacten' en 'Mijn contacten behalve' zijn de opties waar je uit kunt kiezen.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved