Lifestyle

Eindelijk! Met dit apparaat maak je polaroid foto’s vanaf je smartphone

Terwijl we allemaal met de nieuwste smartphones rondlopen, vinden we het stiekem ook leuk om ‘ouderwets’ polaroids te maken. Een nadeel: met een polaroidcamera ben je alleen wel afhankelijk van een ‘lucky shot’. Je wilt natuurlijk geen foto met je ogen dicht of waar je net een beetje raar op staat. Gelukkig is dit probleem van de baan, want met Polaroid Lab maak je polaroidfoto’s, maar dan vanaf je smartphone.

We love polaroids
Stiekem vinden we het af en toe leuker om een polaroidfoto te maken dan een foto met onze telefoon. Het enige minpunt is dat we geen controle hebben over hoe de foto eruit rolt (lees onze tips over hoe je het mooist op een foto staat). Oude Polaroid camera’s kunnen nog wel eens ingewikkeld zijn, maar gelukkig is er nu een alternatief.

The Polaroid Lab printer 
Voor iedereen die obsessed is met polaroid foto’s komt Polaroid Originals nu met iets nieuws: The Polaroid Lab printer. Dit is een apparaat waarmee je foto’s in polaroidstijl kunt printen, maar dan gewoon vanaf je mobiele telefoon. Het is anders dan andere fotoprinters, want het apparaat werkt analoog. Het werkt als volgt: je zoekt op je telefoon welke foto’s je wilt afdrukken en legt je telefoon met het scherm naar beneden op de bovenkant van het apparaat. De foto wordt via een stel lenzen op een lege polaroid geprojecteerd. Even wachten, en daarna rolt jouw foto naar buiten. 

Watch on YouTube

Hebben, hebben, hebben
Het apparaat gaat tot een maand mee op één batterijlading, en je kunt het zonder snoeren of koppelingen gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is de Polaroid-app op je telefoon, hiermee wordt het apparaat verbonden wanneer jij je foto wilt printen. The Polaroid Lab printer is verkrijgbaar voor €130. In Parijs en New York zijn in november tot en met begin december pop-ups van the Polaroid Lab geopend waar ze je er alles over kunnen vertellen. Zo heb je meteen een goede reden om een trip te boeken ;-). 
 

The Polaroid Lab

Pssst, zo maak jij heel snel en goedkoop je eigen polaroid muur. 

Must reads 👀