Food

Finally! Er bestaat nu eindelijk koolhydraatarme friet

Vlaamse friet of French fries, wie houdt er niet van een frietje op zijn tijd? Het liefst eten we het elke dag, maar helaas moeten we af en toe ook even opletten wat we naar binnen werken. Goed nieuws als jij een frietverslaving hebt, want er bestaan nu koolhydraatarme frieten. Met deze variant hoef jij je nooit meer guilty te voelen. Lees hier waar je het scoort.

Koolhydraatarme friet

Friet is voor ons een echte guilty pleasure. Friet met een flinke klodder mayo, ketchup, of wat dacht je van een patatje oorlog? Het is allemaal zó lekker.

Echt gezond is het alleen niet. Dat kan natuurlijk anders, dachten ze bij Leon&León. In 2012 kreeg de Nederlandse schrijver Leon de Winter te horen dat hij een koolhydraatarm dieet moest volgen. Hiervoor moest hij wel zijn favoriete snack, friet, vaarwel zeggen. Samen met zijn neef en hartchirurg Léon Eijsman ontwikkelde hij daarom iets nieuws: koolhydraatarme friet. Deze soort friet bevat 30% minder koolhydraten, minder calorieën en minder vet dan 'normale' friet. 

koolhydraatarme friet

Koolhydraatarme friet: hoe zit dat?
De standaard aardappelen bevatten veel koolhydraten. Voor de friet van Leon&León worden in plaats daarvan koolhydraatarme aardappelen gebruikt. De natuurlijke laag op de aardappel zorgt ervoor dat deze als friet kan worden bereid en dat er geen extra zout hoeft worden toegevoegd. Daarnaast komen je keukenspullen eindelijk goed van pas: de friet is namelijk speciaal ontwikkeld om klaar te maken in de airfryer. Hierdoor komt het niet in aanraking met ongezond frituurvet. 

Op naar de supermarkt
De koolhydraatarme friet van Leon&León vind je vanaf nu in het vriesvak bij de meeste Albert Heijn-filialen en kost maar €1,99. Naast dat de frietjes laag in koolhydraten zijn, bevatten ze ook geen gluten én zijn ze vegan friendly. Wij weten in ieder geval wat we vanavond gaan eten.

Koolhydraat arme frietjes

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved