Lifestyle

Topvoetbalster Vivianne Miedema deelt haar geheim tegen onzekerheden

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. Vooral als je iets doet waarover anderen misschien meteen een oordeel klaar hebben liggen. Toch is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Wij spraken voetbalster Vivianne Miedema over dingen doen waar je je goed bij voelt en hoe ze andere vrouwen hierbij stimuleert. Go for it!

Doen waar je je goed bij voelt
Soms kan het lastig zijn om heel dicht bij jezelf te blijven, vooral als je dingen nét iets anders wilt doen dan de mensen om je heen. Een week je benen niet scheren? Boeiend! Liever de hele dag in een sportoutfit lopen in plaats van een jurkje? Nou en! Het belangrijkste is om te doen waar je je goed bij voelt. Dit is ook de boodschap die topvoetbalster Vivianne Miedema samen met Gillette Venus ons wil meegeven. Girlscene vroeg haar het (voetbal)hemd van het lijf over onzekerheden, topsport en 'meisje zijn'.

Vivianne met voetbal

Op het veld een voetballer, buiten het veld iemand anders
Vivianne is pas 23 en nu al topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Ze speelt momenteel bij de Arsenal in Engeland en ook hier werd ze ook topscorer van de FA Women's Super League. Woohoo!

Vroeger kregen meiden nog wel eens opmerkingen te horen zoals: 'Als je op voetbal zit, ben je een man'. Wat Vivian daarover te zeggen heeft? "Je moet de sporter op het veld los zien van de persoon daarbuiten", legt Vivianne uit. Volgens Vivianne kun je namelijk prima een meisje-meisje zijn als je voetbalt. "Dat ben ik niet per se, een meisje-meisje, maar in mijn vrije tijd vind ik het superleuk om te gaan shoppen, mijn nagels te laten doen en mezelf op te doffen. Vroeger liep ik vaker in een voetbaltenue dan in een jurk", zegt ze.

Vivianne Gilette

Zelfverzekerdheid 
Volgens Vivianne en Gillette Venus kun je alles aan, wanneer je je goed en zelfverzekerd voelt. Vivianne heeft hier zo haar eigen manieren voor: "Ik probeer altijd te doen waar ik mij goed bij voel, dan weet ik dat ik de controle heb over mijn eigen leven. Zolang ik dicht bij mezelf blijf, maakt het me ook niet zo uit wat anderen ervan vinden", legt ze uit. Door zelf altijd te doen waar ze zich goed bij voelt, hoopt ze dat meiden hier kracht en motivatie uit kunnen halen. 

Natuurlijk is Vivianne, net als iedereen, ook wel eens onzeker. "Tuurlijk heb je soms momenten dat het in het voetbal wat minder gaat, maar dan moet je keihard blijven werken en dan kom je er vanzelf weer uit. Als ik een fotoshoot had vroeger vond ik dat heel raar en moeilijk en was ik heel gestrest als ik erheen moest. Tegenwoordig laat ik het maar gewoon op me afkomen en ben ik er een stuk relaxter onder!"

Dilemma's met Vivianne Miedema
Omdat Vivianne helemaal doet waar ze zich zelf goed bij voelt, waren we natuurlijk benieuwd naar haar persoonlijke habits. We gaven haar de volgende dilemma's:

#1. Voetbal outfit of jurkje?
''Voetbal outfit.. dat heb ik toch het merendeel van de week aan en ik hoef nooit zelf uit te kiezen wat ik aan doe! Al vind ik een jurkje juist soms wel heel leuk hoor!''

#2. 's Ochtends of 's avonds scheren?
'''s Avonds! Meestal omdat ik na de training douche en dan direct de tijd neem om ook te scheren! Ik heb op de club de Gillette Venus Snap Embrace liggen, die is lekker handig mee te nemen, vooral als ik ga reizen. Thuis heb ik altijd de Gillette Venus Platinum bij de hand. Het stevige metalen handvat geeft meer controle, bewegingscontrole is ook bij het scheren heel belangrijk ;-)''

#3. Onder de douche of in bad scheren?
''Onder de douche! Veel makkelijker aangezien ik elke dag onder de douche sta!''

#4. Thuis of in een beautysalon?
''Ik hou het het liefst gewoon thuis bij een snelle, efficiënte scheerbeurt.''

#5. Scheren of waxen?
''Eigenlijk ga ik altijd voor scheren, lekker makkelijk, pijnloos en snel.''


Winactie: 10 x Venus Platinum Extra Smooth

In samenwerking met Gillette Venus mogen wij tien(!) Venus Platinum Extra Smooth scheersysteem weggeven. Dit is het eerste scheermes met een metalen handgreep, ontworpen door vrouwen. Dit nieuwe scheermes zorgt voor extra controle en precisie wanneer jij je wilt scheren. Wie weet loop jij binnenkort rond met dit super fijne (en mooie) scheermes. 

Dit is wat je moet doen:
1. Volg Girlscene op Facebook en Instagram
2. Vul hieronder in waarom jij het nieuwe Platinum Extra Smooth scheermes van Gillette Venus zou moeten winnen. Vergeet niet je adresgegevens + je e-mailadres achter te laten, want dan komt de prijs goed bij de winnares terecht!

Waarom zou jij het nieuwe scheermes van Gilette Venus moeten winnen?

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

 

Gilette Venus platinum

Pssst, wist je dat wij allemaal deze gedachtes hebben tijdens het scheren?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gillette


Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved