Beauty

Vegan make-up: zo herken je het

Steeds meer make-up merken stappen (finally) over naar vegan make-up. Onze voeding is al milieubewust, maar vegan (verzorgings)producten zijn ook belangrijk. Zo heb je vegan foundation, vegan mascara, vegan oogschaduw… Je vraagt je vast af: hoe herken je vegan make-up? Wij vertellen je het in dit artikel allemaal.

Wat is vegan make-up?
In vegan make-up zitten geen dierlijke producten verwerkt. Vaak wordt er gedacht dat vegan make-up en dierpoefvrije make-up hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Dierproefvrije make-up wordt niet getest op dieren, maar er kunnen nog wel dierlijke producten in zitten. Vegan make-up is dus niet getest op dieren én er zitten geen dierlijke producten in verwerkt. Producten met dierlijke eiwitten, honing, bijenwas en melkbestanddelen zijn dus niet vegan. Maar hoe herken je een vegan make-upproduct? Lees dan snel verder.

Hoe herken je vegan make-up?
Vegan make-up is te herkennen aan verschillende labels die vertellen of je product vegan of cruelty free is. Heb je een product maar weet je niet zeker of hij wel vegan is? Kijk dan voor de zekerheid even op de ingrediëntenlijst, daar staan alle ingrediënten die in het product zitten op. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌱 ᒪᑌISᕮ (@7uise) on

Hoe is de kwaliteit van vegan make-up?
Vegan producten hebben vaak een andere textuur en zijn minder gepigmenteerd. Ook helpt vegan make-up tegen een droge huid en helpt het bij een betere huid. Vegan make-up is namelijk rijk aan water en vitamines waardoor je huid meer wordt gehydrateerd en soepel blijft. Naast dat vegan beauty gezond is voor je droge huid, is het ook heel fijn voor gevoelige huid. Je huid raakt minder snel geïrriteerd door de vegan make-up. Wat wil je nog meer?

Tegenwoordig zijn er gelukkig al flink wat merken die vegan make-up produceren verkopen. Niet elk make-up merk is 100% vegan, sommige merken verkopen alleen een aantal vegan producten in hun lijn. Onder andere de merken Charlotte Tilbury, Becca, Lush, Bodyshop, Hema Bae en Urban Decay. 
 

Vegan make-up shoppen
Zoek je naar fijne vegan make-upproducten? Wij hebben wat fijne producten voor je verzameld:

 
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved