Food

Sinterklaasavond wordt nu al feest met deze witte chocolade pepernoten mét Licor 43

Hoewel de meeste mensen al bezig zijn met kerstaankopen, mag ook Sinterklaas zeker niet vergeten worden. De supermarkten liggen inmiddels al een hele tijd vol met allerlei soorten pepernoten, maar wij durven te wedden dat deze overheerlijke pepernoten er nog niet tussen liggen… In dit artikel vind je namelijk het recept voor witte pepernoten met Licor 43! Ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk te maken ;-).

Geen 18? Geen alcohol.

De benodigdheden
Voor de pepernoten:

♥ 250 gram bakmeel
♥ 125 gram bruine basterdsuiker
♥ 4 tl speculaaskruiden
♥ 100 gram ongezouten roomboter
♥ 6 el melk
♥ 1 mespuntje zout

Voor de coating:
♥ 500 gram witte chocolade
♥ scheutje Licor 43
♥ 300 gram poedersuiker
♥ 60 ml water
♥ goudkleurige decoratiepoeder

Hoe maak je deze overheerlijke pepernoten met Licor 43?
Doe allereerst het bakmeel in een kom. Gooi hier suiker, speculaaskruiden en een snufje zout bij. Wanneer je dit een klein beetje door elkaar hebt gemengd, voeg je de roomboter en de melk toe. Meng dit met elkaar en vorm een ‘bol’ met het deeg. Leg dit een tijdje in de koelkast, tot het niet meer kruimelig aanvoelt

Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed er ‘worstjes’ van. Deze snijd je vervolgens in kleine stukjes, waarna je er balletjes van maakt. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat. Zorg er wel voor dat de balletjes niet te dicht bij elkaar liggen, want dan eindig je straks met één enorme pepernoot. Bak de pepernoten 15 minuten lang op 160 graden.

Smelt de witte chocolade (dit kan in een pannetje op het vuur), en gooi alle pepernoten erbij in. Zorg ervoor dat iedere pepernoot goed bedekt is met witte chocolade, haal alle pepernoten eruit en verdeel ze over een bakplaat. Leg de bakplaat daarna 15 minuten in de vriezer.

Doe de poedersuiker in een kom, voeg hier water aan toe en roer het goedje door. Klaar voor het beste gedeelte? Pak de fles Licor 43 van de plank en voeg een scheut(je) van de drank toe – je bepaalt natuurlijk zelf hoe sterk de pepernoten worden ;-). Dit roer je ook goed door. Pak de pepernoten er weer bij en doe ze in het glazuur. Bedek alle pepernoten goed met het glazuur en leg ze op wat bakpapier. Je legt de pepernoten 20 minuten lang in de vriezer om het glazuur te laten drogen. Wanneer je ze weer uit de vriezer haalt kun je nog wat gouden decoratiepoeder toevoegen voor de finishing touch. Klaar is kees: nu kun je genieten van deze heerlijke, zelfgemaakte creatie.

Bevallen deze pepernoten met Licor 43 goed? Probeer dan eens dit recept voor de Licor 43 cheesecake brownie met Nutella!
Bron: Airfryer recepten | Bron Beeld: iStock

Must reads 👀