Beauty

Dit is waarom je nóóit met make-up op moet slapen

Het is laat, je bent supermoe en wil het liefste direct je bed in ploffen. Daardoor vergeet je nog weleens je make-up eraf te halen voordat je gaat slapen. Herkenbaar voor je? Doe het voortaan nooit meer en haal je make-up er eerst af voordat je in bed stapt. Waarom? We leggen het hieronder allemaal voor je uit. 

Wimpers
's Ochtends breng je een laagje mascara aan op je wimpers. 's Avonds moet je het er echt afhalen als je tenminste genoeg wimpers wil houden. De mascara brokkelt namelijk af en neemt ook wat wimpers mee. Wil je volle wimpers hebben? Dan is het toch wel handig om 's avonds de make-up remover erbij te pakken. 

Poriën
De make-up die op je gezicht zit, in combinatie met vuil, kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt gaan zitten als je je make-up er niet afhaalt. Het gevolg? Ontstekingen, puistjes en mee-eters. Enne, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Lippen
Lippen worden vaak vergeten tijdens de beauty routine 's avonds laat. Niet zo handig, want als je lippenstift of lipgloss opdoet en dit er niet afhaalt kan je rondom je mond ook allemaal zwarte puntjes krijgen. Ziet er niet zo charmant uit, toch?

Voortaan toch maar je make-up eraf voordat je je bed instapt!

Beeld: iStock
 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved