Travel

Win een reis naar New York om ervaring op te doen als au pair

Is het jouw droom om in Amerika te werken? En ben jij gek op kinderen? Dan is het Cultural Care programma misschien wel wat jij zoekt! Cultural Care kan jou begeleiden om je droomreis naar Amerika waar te maken, waarbij je aan de slag gaat als au pair. En we hebben goed nieuws: Girlscene mag een reis naar New York (!) weggeven om ervaring op te doen voor een eventuele ervaring als au pair in Amerika. Scroll snel door om te lezen hoe jij kans maakt.

Een au pair ervaring naar Amerika is iets waar velen van ons van dromen. Je kunt reizen en je liefde voor kinderen combineren, dus je hebt the best of both worlds. Tijdens het au pair avontuur woon je bij het gastgezin, zorg je voor de kinderen en in je vrije tijd kun je leuke dingen doen zoals het maken van tripjes. Hoe leuk is dat!?

Cultural Care
Cultural Care is een grote organisatie die jou kan begeleiden in dit hele proces. Met deze organisatie zijn al veel meiden jou voorgegaan, waaronder Yvette die naar Seattle ging. Wij spraken haar over haar tijd als au pair: "Ik was nog bezig met mijn master en merkte dat voordat ik begon met werken even iets heel anders wilde doen. Ik had al eerder gekeken naar mogelijkheden om in het buitenland te wonen en vond Amerika altijd heel erg gaaf" vertelt Yvette. Online kwam Yvette Cultural Care tegen en het sprak haar meteen aan. "Het leek me heel erg leuk om te kunnen reizen in Amerika, bij een familie te kunnen wonen en een hele mooie culturele uitwisseling te kunnen hebben als onderdeel van een nieuw gezin". Daarnaast voelde het voor Yvette goed om met Cultural Care naar Amerika te gaan doordat ze veel regels hebben waar het gastgezin, de overheid en de au pair zelf zich aan moeten houden. 

Yvette Culture Care
Yvette's ervaring als au pair
Het programma als au pair duurt minimaal een jaar, maar Yvette had het zo erg naar haar zin dat ze zelfs twee jaar is gebleven. Bij haar gastgezin in Seattle zorgde ze voor drie kinderen van nul, twee en vier jaar oud. Ze heeft voor deze familie gekozen omdat het meteen vertrouwd voelde. "We hebben ook nog steeds contact, ik ga over een paar weken zelfs weer naar ze toe", zegt Yvette.

Reizen
Voordat Yvette op reis ging met Cultural Care had ze nog weinig gereisd en was ze nog nooit buiten Europa geweest. Maar tijdens haar tijd in Amerika heeft ze daar verandering in kunnen brengen, ze heeft in totaal 24 staten bezocht.

Aan het einde van je tijd als au-pair mag je een maand lang reizen door Amerika. In deze tijd is ze onder andere naar Hawaï en de Oostkust van Amerika geweest. "Ik ben samen met een vriendin die ik daar heb leren kennen naar Hawaï gegaan. Dat eiland is zó mooi, zoiets had ik nog nooit eerder gezien. We hebben onder andere gesnorkeld en gehiked", vertelt Yvette enthousiast. Met haar gastgezin is Yvette ook op vakantie gegaan naar Californië. "We zijn daar met zijn allen naar Disney Land gegaan, voor de kinderen was dat ook de eerste keer. Het was zo'n mooie ervaring dat ze mij mee wilden nemen hiernaartoe", zegt Yvette.  

Yvette Hawaii

Yvette met surfboard

Zelfverzekerder 
Naast dat Yvette een goede band heeft opgebouwd met haar gastgezin, heeft ze ook op persoonlijk vlak veel van de ervaring geleerd. "Als je in je eentje weg bent voor een langere tijd word je daar sowieso heel zelfstandig van. Hiervoor was ik een beetje verlegen en vond ik het moeilijk om vrienden te maken, maar als je in je eentje als au pair op reis gaat moet je wel. Je wordt een beetje verplicht om jezelf te laten zien en vrienden te maken, want je wil daar ook niet helemaal alleen zitten" aldus Yvette. Na haar reis is ze een stuk zelfverzekerder geworden, ze heeft veel geleerd over het openstellen van zichzelf naar anderen toe. Hierdoor is na haar tijd in het buitenland zelfs presentaties gaan geven over Cultural Care, om zo anderen enthousiast te maken voor de au-pair ervaring. Ook is ze weer verder gegaan met haar studie in Nederland. 

Yvette en kindje

Wat je moet weten voordat je als au pair aan het werk gaat
Volgens Yvette kan bijna iedereen wel au pair worden. "Ik denk wel dat het belangrijk is dat je van kinderen houdt. Sommige mensen denken alleen maar aan het reizen, maar het grootste gedeelte ben je wel echt voor kinderen aan het zorgen. Dus dat is belangrijk om te onthouden''.

Vanwege haar passie voor kinderen, kreeg Yvette veel energie van het werk als au pair. Wel is het natuurlijk een volledige werkweek maar daar heeft ze alleen maar van geleerd. Daarnaast had ze ook veel vrije tijd om leuke dingen voor haarzelf te doen. "Je bent bijna altijd wel in de avonden vrij en de weekenden, dan kun je bijvoorbeeld met vrienden de stad gaan verkennen''.

Volgens Yvette is het belangrijk dat je als au pair verantwoordelijk en energiek bent, maar ook dat je openstaat voor andere culturen. Het is een ervaring die ze echt aan andere meiden zou aanraden: "Je gaat er onwijs veel van leren en sowieso geen spijt van krijgen omdat je zoveel mooie ervaringen opbouwt en je maakt vrienden voor het leven. Ik zou willen dat ik weer opnieuw kon beginnen".

Yvette au pair ervaring
De winactie
Om alvast ervaring te kunnen opdoen voor een eventueel avontuur als au pair geeft Girlscene in samenwerking met Cultural Care een retourticket naar New York weg. Wat je moet doen? Doe via onderstaande button de quiz om te checken of jij geschikt bent om te werken als au pair en om de reis te winnen. Wie weet zit jij binnenkort in het vliegtuig naar New York! 

Ps: je kunt meedoen als je zestien jaar of ouder bent.

 

Quiz


Alle deelnemers die een ingevuld formulier indienen, worden automatisch ingeschreven voor een kans om de hoofdprijs te winnen. Twee weken na het einde van de campagne zal bekend worden gemaakt wie de winnaar is. De winnaar van deze reis zal persoonlijk gebeld en gepromoot worden op social media.  Klik hier voor de algemene voorwaarden.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cultural Care

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved