Lifestyle

Dit zijn de lekkerste theesoorten voor deze herfst

Lekker op de bank kruipen met een kop hete thee, met een dekentje erbij: zo zien wij de herfstdagen graag voor ons. Je hebt waarschijnlijk je favo-smaak thee, maar het kan nooit kwaad om eens wat nieuws uit te proberen. Wat dacht je van gekarameliseerde peer? Of karamel met vanille? Perfect voor de herfst. Wij hebben de lekkerste theesoorten voor deze herfst voor je verzameld.

1. Caramelised pear
Bij herfst hoort kruidige thee en daarom is deze smaak perfect. Caramelised pear (vertaald als: gekarameliseerde peer) is een zwarte thee. Je proeft peer, karamel en kaneel en dat maakt de thee lekker zoet. Hoef je ook geen suiker meer toe te voegen dus, wat deze kop thee al weer een stuk gezonder maakt. Ook zit er door de peer een frisse touch aan de thee. 

2. Autumn Storm
Autumn = herfst. Dus de naam zegt het al: deze theesoort is speciaal gemaakt, en dus ook perfect, voor de herfst. Wederom een zwarte thee, met de smaak van kaneel en appel. Wist je trouwens dat zwarte thee ook nog eens hartstikke gezond is?

3. Caramel vanilla
Karamel en vanille, hoe ‘herfstig’ wil je het hebben? Steek een vanille geurkaas aan en geniet optimaal van een lekker bakkie Caramel Vanilla thee. Het gaat hier om een zwarte thee, gecombineerd met karamel en vanille. Lekker zoet, en wat dacht je van een zak met blokjes caramel ernaast? Maakt het wel weer wat ongezonder, maar een klein verwen-momentje inlassen is soms ook nodig ;-).

4. Cinnamon
Bijna alles smaakt beter wanneer je er een vleugje kaneel aan toevoegd. Dus kaneel thee? Dat kan bijna niet misgaan. Voor de liefhebber van kruidige thee is dit hét perfecte smaakje. De zwarte thee heeft door toevoeging van kaneel namelijk een kruidige nasmaak. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe kruidig, door je theezakje er juist lang of minder lang in te laten weken.

5. Turkish apple
Deze thee is heerlijk zoet door de combinatie van appel en vanille. De thee is geïnspireerd op de thee rituelen in Turkije. In turkije wordt de hele dag door thee gedronken en is thee een symbool van gastvrijheid. Deze turkse traditie haal je nu gewoon in huis door een bezoekje te brengen aan de supermarkt. Ook bij deze thee hoef je eigenlijk geen suiker toe te voegen om het zoeter te maken, want dat smaakt het van zichzelf al. Tenzij je een echte zoetekauw bent natuurlijk, maar die keuze is aan jou. 

6. Smooth Chai
Rooibos thee kennen we allemaal wel, maar deze variant maakt de smaak toch net wat specialer. In deze rooibos thee zit namelijk kaneel, anijs, gember en kruidnagel. De smaak is iets intenser dan alle andere smaken in dit artikel, maar zeker niet minder lekker. Nog een pluspunt: de thee is caffeinevrij, dus een aanrader voor het slapen gaan.

Thee drinken is natuurlijk nog veel lekkerder uit een leuke mok, dus daarom hebben wij de leukste mokken voor je verzameld. Je shopt ze hier:

 

Bron beeld: iStock

Must reads 👀