Beauty

Dit moet je weten voordat je gelnagels laat zetten

Soms moet je even wat beauty time inplannen. Een lekker maskertje op je gezicht doen of je nagels eens goed verwennen. Blijft je nagellak nooit zolang zitten en wil je een keer gelnagels laten zetten? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je naar de nagelsalon gaat. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Gelnagels zetten ♥ Wat zijn gelnagels?
Gelnagels worden gemaakt met polymeer hars die door UV-licht wordt verhard. Je kan bij de nagelsalon ervoor kiezen om gel op je eigen nagels aan te brengen of je nagels te verlengen door middel van tips. Eerst krijg je een basislaag op je nagels, vervolgens krijg je twee laagjes kleur en ze eindigen met een toplaag die je gelnagels goed beschermd. Tussen de lagen door moet je je handen onder een UV-lamp houden, zodat de gel goed hard wordt. 

Gelnagels zetten ♥ Gelnagels slecht voor je nagelriem
Als je gelnagels laat zetten worden je nagelriemen zwakker. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzorgen. Er zijn speciale producten voor op je nagelriemen goed te verzorgen. Smeer er bijvoorbeeld een nagelcrème op. 

via GIPHY

Gelnagels zetten ♥ Let op de hygiëne 
Ga je naar een nagelsalon? Let er dan goed op dat alles schoon is daar en ze tools gebruiken die goed schoon zijn. Het is namelijk smerig als ze dezelfde tools gebruiken als de klant voor je en het kan ook voor infecties zorgen. Neem desnoods je eigen nagelvijl mee als je dat prettig vindt. 

Gelnagels zetten ♥ Trek de gel niet van je nagels
Zitten de gelnagels er al een tijdje op en zijn ze niet meer mooi? Maak dan een afspraak bij de nagelsalon om ze eraf te halen. Trek ze er niet af, want dan beschadig je je eigen nagels. Wil je het wel thuis doen? Haal dan 100% aceton in huis, wattenbolletjes en aluminiumfolie. Doe een wattenbolletje met aceton op je nagel en wikkel er aluminiumfolie omheen. Laat die een tijdje intrekken (minimaal 15 minuten) en haal de gel met een bokkenpootje er. Zo blijven je nagels mooi en gezond!

Bron: Seventeen | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved