Lifestyle

Waarom imperfecte plaatjes op Instagram steeds populairder worden

Als we aan Instagram denken, denken we meestal aan mooi bewerkte foto's. Dat dit natuurlijk niet de echte wereld is, zou je soms bijna even vergeten. Gelukkig hebben we natuurlijk ook Snapchat voor onze onderkinfoto's, maar ook op Instagram zie je de afgelopen tijd meer tegenreacties komen op al die onrealistische beelden. 

Instagram trend

Wanneer je door je feed scrolt, zie je hoogstwaarschijnlijk als eerste foto's van die ene fitgirl of influencer met weer een perfecte look, outfit of locatie. Toch lijkt het erop dat sommigen op the gram dit ideaalbeeld vandaag de dag proberen te doorbreken met een tegenreactie. Zelfspot en acceptatie worden de nieuwe trend en daar zijn wij heel blij mee.

Twee accounts

 Zo heb je bijvoorbeeld influencer Vivian Hoorn, die twee accounts heeft, eentje voor alle perfecte en eentje voor alle imperfecte plaatjes. Op haar 'imperfecte account' noemt ze zichzelf Jaqueline Timemachine. Hier post ze bijvoorbeeld foto's van zichzelf zonder make-up, waarbij ze haar buik laat zien of waarbij er spaghetti uit haar mond valt. Haar account heeft inmiddels minstens 71.000 volgers. In een interview met Koffietijd zegt Vivian Hoorn over haar imperfecte account: "Ik houd er zeker van om te tutten, maar ik loop ook gewoon in mijn pyama met vet haar de straat op, en dat laat ik ook zien hiermee. Ik denk dat heel veel mensen zich daarmee kunnen identificeren." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door J.T. (@jaqueline_timemachine) op

Positivity

Ook op het gebied van beauty lijken instagrammers hun ware aard meer te laten zien. Door sommigen wordt er bijvoorbeeld meer ingezet op 'acne positivity', een beweging waarmee acne bespreekbaar wordt gemaakt. Op het instagramaccount @myfacestory deelt Kali Kushner haar evaringen met deze huidaandoening. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kali | acne positivity (@myfacestory) op

Ook Sophia Hadjipanteli is een voorbeeld voor velen. Zij heeft haar hele leven al een doorlopende wenkbrauw gehad die ze zonder schaamte op haar account laat zien. Van de haatreacties die ze krijgt, trekt ze zich lekker niks aan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sophia ☠️🧿🇨🇾 (@sophiahadjipanteli) op


Enne, ook een absolute must is het account @chinventures. Deze Amerikaanse maakt er een sport om haar onderkin zo goed mogelijk in beeld te brengen tijdens al haar reizen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michelle Liu • Chinchelle (@chinventures) op


Al deze Instagram accounts geven ons in ieder geval een goede reality check, want we hebben allemaal wel eens een mindere dag, opgezwollen hoofd of lelijke outfit aan. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved