Lifestyle

Zo val je nóóit meer in slaap tijdens een avondje Netflixen

Je kent het misschien wel: je hebt de hele dag al uitgekeken naar dat ene moment op de bank. Eindelijk met je lover of beste vriendin een avondje ouderwets Netflixen. Na drie uur scrollen hebben jullie eindelijk een keuze gemaakt. Wanneer de film loopt voel je na een tijdje een stomp van de zijkant. Hè, was je echt nu al in slaap gevallen? Zo blijf je in het vervolg wakker.

Velen van ons herkennen het ongetwijfeld. Vooral als je bijvoorbeeld een iets rustigere film uitkiest zoals bijvoorbeeld een romantische komedie. We zijn nou eenmaal de hele dag druk bezig. Wanneer we dan eindelijk even tv kijken in bed of onderuit liggen op de bank zorgt dit ervoor dat je lichaam tot rust komt. Hierdoor worden we dus sneller slaperig. Maar hoe kunnen we dan zorgen dat we het wél eens tot het einde van de film kunnen redden? 

1. Begin eerder met de film
Wanneer je vroeg bent opgestaan en een lange dag hebt gehad, zal het lastiger zijn dan normaal om ‘s avonds laat nog een film af te kijken. Plan jullie film avondje dus op een wat vroeger tijdstip in. Ook kan het misschien helpen om te kiezen voor de zaterdagavond in plaats van vrijdag.   

2. Rechte houding
Probeer tijdens de film niet te gaan liggen, ook al heb je hier misschien zin in. Als je meer rechtop gaat zitten blijf je makkelijker wakker. 

via GIPHY

3. Skip alcohol
Het is natuurlijk lekker om ‘s avonds als je eindelijk kan relaxen een glaasje wijn erbij te nemen, maar vrouwen blijken sneller in slaap te vallen wanneer ze alcohol op hebben. Kies dus toch maar liever voor een glaasje water of fris. 

4. Beweeg
Wanneer je merkt dat je tijdens de film aan het wegdoezelen bent, zet hem dan even op pauze. Loop bijvoorbeeld even een rondje door het huis zodat het bloed weer door je lichaam heen stroomt, en schenk wat te drinken in. 

 

5. Houd het licht aan
Zorg dat je geen televisie gaat kijken in een te donkere kamer, maar houd de lampen aan. In het donker is het vermoeiender voor je ogen. 

Bron: Nycsleepdoctor.com, Sleepadvisor.org | Beeld: iStock

Must reads 👀