Lifestyle

Awkward momenten die ook jij sowieso weleens hebt meegemaakt

De een heeft net wat vaker last van ongemakkelijke momenten dan de ander, maar iedereen maakt ze weleens mee. Wanneer je tijdens je lunch een broodje eet en drie uur later te horen krijgt dat er ‘iets groens’ tussen je voortanden zit bijvoorbeeld. Aha, fijn… Daar heb je dan een halve dag mee rondgelopen. En zo maakt iedereen weleens dingen mee. Wedden dat jij je in de volgende situaties herkent?

1. Op een verjaardag van je oom ga het hele rondje met familie en vrienden langs. Terwijl jij drie kussen wilt geven, stopt de ander al bij één kus. Oei…

2. Je ontmoet nieuwe mensen dus steekt je hand naar voren om je voor te stellen. Helaas wordt dat niet opgemerkt, waardoor jij daar maar staat, met je handje naar voren. Hopen dat niemand dat gezien heeft.

3. In het vliegtuig bij het raam zitten is leuk, tot je naar de wc moet. Heel rustig probeer je de man die naast je zit wakker te krijgen. Wakker? Zie je dan maar eens langs zijn benen en de stoel voor je te wurmen.

4. Stiltes, hele lange stiltes. Iedereen maakt het mee. Meer hoeven we niets te zeggen, toch?

5. Je hebt nog één minuut om de trein te halen. Je besluit het op een lopen te zetten, sprint naar de trein en net wanneer je bij de trein bent sluiten de deuren. Niet alleen de mensen in de trein zagen je gefaalde poging, maar ook al die mensen op het perron. Lullig!

6. Omdat je zware tassen bij je hebt besluit je een keer de lift te nemen in plaats van de trap op te lopen. Terwijl je in de lift staat komen er nog meer mensen binnen. Als de liftdeuren eenmaal sluiten zijn de geluiden van buiten niet meer te horen en valt er een kille stilte. Ongemakkelijk kijkt iedereen naar de liftdeuren. Waarom is die lift zo langzaam?!

7. In de verte zie je iemand enthousiast zwaaien. Je weet het niet zeker, maar gaat er vanuit dat de groet voor jou is. Je zwaait uitbundig terug, maar komt er al snel achter dat er nog iemand achter je loopt. Aha, dat is de persoon die terug hoorde te zwaaien, niet jij.

8. Terwijl je met je klasgenoten bent stel je een vraag aan degene naast je. Je wordt wel gehoord, maar alleen niet door de juiste persoon. Daarom kun je een antwoord op je vraag wel vergeten, terwijl de rest je aan blijft staren. Nog maar een keer vragen dan?

9. In alle haast trek je thuis je shirt uit, omdat je je om moet kleden voor een feestje. Terwijl je je shirt uit hebt getrokken, valt je blik op het open raam. Oeps, even vergeten dat de gordijnen open staan. Hallo, buurman…

10. Buiten was het koud, maar binnen is het daarentegen bloedheet. Gelukkig heb je een shirt aan onder je trui, dus je besluit je even om te kleden. Je doet je trui over je hoofd, maar blijkbaar trok je ook je shirt mee en nu zit plots in je bh. Misschien verstandig om de volgende keer even naar de wc te lopen.

11. Je bent aan de late kant, dus je probeert een beetje vaart te maken. Toch ben je net iets te snel waardoor je je verstapt en richting de grond ‘duikt’. Je staat snel op en loopt verder. Gevallen? ik? Nee, joh.

12. Stiekem een foto maken, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Geluid uit, fotocamera erbij en klik. Shit, de flits stond nog aan. Terwijl jij je telefoon wegdraait kijken mensen op. Waar kwam dat licht toch vandaan?

Beeld: iStock