Beauty

Met deze tips is je haar weer helemaal gezond na de zomer

De zomer is weer bijna voorbij en je hebt wekenlang kunnen genieten van de zon en de zee. Heerlijk! Alleen is het niet heel erg goed voor je haar... Het is daarom belangrijk om je lokken goed te verzorgen na de zomerse maanden. Hoe je ze het beste een boost kunt geven? We delen de tips voor gezond haar na de zomer in dit artikel.

Tip 1: shampoo & conditioner
Heeft je haar het zwaar te verduren gehad deze zomer? Was je lokken dan met een verzorgende shampoo en gebruik ook een conditioner. Op die manier krijgt je haar weer een goede boost en verdwijnen die droge zomerse lokken. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe seizoen in!

 

Tip 2: gebruik een masker
Naast het wassen met een goede verzorgden shampoo is het ook heel goed om eens in de zoveel tijd een haarmasker te gebruiken. Is je haar er echt erg aan toe? Laat het masker dan de hele nacht intrekken en spoel het 's ochtends vroeg weer uit. Leg dan natuurlijk wel even een handdoek op je kussen, want anders wordt het zo'n vieze bende. 

 

Tip 3: gebruik geen apparaten
Na het douchen direct je haar föhnen en stijlen? Doe het niet! Laat je natte haren lekker drogen in de buitenlucht en gebruik je stijltang even niet. Je hebt misschien wat vaker een bad hair day, maar je lokken worden wel een stuk gezonder. Gebruik je ze wel? Dan is het slim om haarproducten te gebruiken die je lokken beschermen met een heat protector.

 

Lukt het je echt niet om je gezonde lokken weer terug te krijgen na de zomer? Maak dan een afspraak bij de kapper. Zij weten heel goed wat je het beste kan doen tegen je beschadigde lokken. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook