News

FaceApp: experts waarschuwen voor de gevaren

FaceApp is razend populair. De ene na de andere influencers plaatst een foto bewerkt met de ‘FaceApp’. Als je een foto uploadt in de app laat hij jou zien hoe jij er uitziet over ’40 jaar’, of hoe je er uitziet wanneer je iemand van het andere geslacht zou zien. Hilarisch! Toch? Het werd massaal gedeeld op social media, maar niemand wist toen nog iets over de gevaren van deze ‘grappige’ app…

View post on Instagram
 

FaceApp is gevaarlijk
FaceApp: grote kans dat jij in de afgelopen weken deze app ook hebt gedownload. In de app upload je een foto van jezelf en kun je zien hoe je er uitziet als je oud en bejaard bent of hoe je eruit ziet wanneer je het andere geslacht bent. Wij waren natuurlijk super benieuwd en het resultaat was hilarisch en bizar tegelijkertijd. Ook veel influencers plaatsen de transformatie op social media, maar niemand wist dat de app ook gevaren met zich mee zou brengen… Experts waarschuwen namelijk nu voor de gevaren van de app.

FaceApp gebruikt informatie
In de privacyverklaring van de app, het gaat om een Russische bedrijf, staat dat informatie van gebruikers wordt opgeslagen. Hierbij gaat het om de foto’s van je gezicht, je IP-adres, je locatie en toestelgegevens van je smartphone. Wat ze vervolgens precies met die informatie doen? Dat is nog onduidelijk.

Identiteitsfraude
Zoveel informatie van één persoon is erg aantrekkelijk voor cybercriminelen, zij kunnen hier gemakkelijk identiteitsfraude mee plegen. Daarnaast komt veel informatie vaak in een database en dit wordt dan doorverkocht aan derden.

View post on Instagram
 

Bron: AD | Beeld: Unsplash

Must reads 👀