Lifestyle

Zo maak jij je kamer gezellig met een klein budget

Een gezellige kamer creëren met weinig geld is een hele uitdaging. Het liefst wil je naar de winkel sprinten om nieuwe meubels en verf in alle kleuren van de regenboog te kopen, maar helaas laat jouw spaarvarkentje dat niet toe. Zucht, dan maar een ongezellige kamer? Nee hoor! Hier vind je tips hoe je met een klein budget toch een sfeervolle kamer kunt hebben. Lees je mee? 

1. Gimme the light
TL-licht is goedkoop, maar het maakt het er niet bepaald gezelliger op. Je weet wel, van dat licht waarin je werkelijk elke porie ziet en dat de kamer geen enkele sfeer geeft. Dit probleem is heel simpel op te lossen door het licht te vervangen. Een sfeerlichtje kan echt een wereld van verschil zijn, je shopt ze bijvoorbeeld bij Directlampen.nl. Met een leuke lampenkap erbij ben je helemaal klaar (bij de kringloop vind je genoeg leuke en goedkope exemplaren). Je kunt ook kerstverlichting ophangen.

Licht is dus echt een sfeermaker. Denk ook aan kaarsjes! Kaarsen zijn niet duur en als je in verschillende maten en kleuren koopt en op een mooie (kaarsen)schaal zet, dan wordt je kamer gegarandeerd intiem en gezellig. 

lamp interieur

2. Get creative
Een makkelijke en leuke manier om je kamer gezelliger te maken is om iets op de muur te hangen. Een echt kunstwerk is waarschijnlijk boven je budget, dan maak je toch je eigen kunst?! Koop een doek (tientje bij de Xenos) en leef je uit! Ben je niet zo creatief? Dat hoeft helemaal niet, je kunt het canvasdoek ook in één kleur verven en ophangen. Ook kun je een mooie quote printen en inlijsten. 

3. Clean it up 
Als er iets ongezellig is, dan is het wel rommel. Zorg er daarom voor dat je de vuile was van de grond haalt en de slingerende prullen wegstopt in opbergers. Wist je dat er ook veel leuke opbergers te koop zijn die je gerust kan laten zien en niet onder je bed hoeft te schuiven? Voor hippe opbergers kijk je hier. 

4. Show your loved ones
In een ongezellige kamer voel je je al gauw alleen. Een oplossing waardoor je je binnen no-time minder alleen voelt? Door je te omringen met foto's van je familie/vriendje/vriendinnen. Ga door je fotoverzameling heen en zoek de leukste exemplaren uit om in je kamer te zetten. Je kunt natuurlijk ook een collage maken. Koop een paar fotolijstjes en you're done! Een goedkopere optie voor fotolijstjes is washi-tape. Dit is tape in een hip patroontje. Het kleurrijke tape kun je gemakkelijk om de foto's heen plakken en het laat geen sporen achter op de muur of de foto's. 

5. Get some green
De meeste jonge mensen hebben niet veel plantjes in huis, maar dit kan juist een echte sfeermaker zijn! Planten zijn niet duur, maar mocht je echt geen cent te makken hebben dan kun je even langsgaan bij je buurman/oma/tante om te vragen of je een stekje mag. Je kunt natuurlijk ook naar buiten gaan om te kijken of je mooie bloemen kunt plukken. 

planten interieur

6. Use your stuff
Heb jij nog een paar mooie boeken en tijdschriften? Gebruik ze! Als je ze op een grote stapel zet, dan kan dit er erg leuk uitzien. Kijk maar naar de onderstaande afbeelding. Geen mooie boeken en/of tijdschriften? Je kunt natuurlijk ook je enorme schoenen/cd/dvd-collectie uitstallen. Zo wordt je kamer ook nog eens lekker persoonlijk. 

7. Write on the wall 
Hoe leuk is het om je kamer te vullen met gekke tekeningetjes of berichtjes van je vriendinnen? Koop krijtverf bij de HEMA en verf een wand of een gedeelte van je muur. Zorg dat je (verschillende kleuren) krijtjes in huis hebt en nodig je vriendinnen uit. Zij zullen uiteraard op jouw nieuwe krijtmuur willen schrijven! 

8. Shop in your room
Ben jij een echte fashionista en heb jij een mooie collectie kleding? Koop dan een kledingrek en hang daar al je kleding aan. Een kledingrek kun je voor een (redelijk) klein prijsje kopen bij IKEA, maar je kunt ook langs een tweedehandswinkel gaan. 

9. Do it yourself 
Wat dacht je ervan om je meubels in je kamer op te pimpen? Wij hebben genoeg DIY's, dus blader gerust even rond voor een geschikte DIY voor jouw kamer! 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook