Food

Hier drink je de lekkerste cocktails van Amsterdam

Yay! De zomer is nu dan eindelijk echt begonnen. We trekken massaal allemaal naar buiten, het strand, de zee en natuurlijk naar het terras. Om deze lange zomeravonden te vieren hebben wij de meest hippe cocktailbars van Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Welke ga jij snel bezoeken?

#1. Satchmo
Midden op het Rokin in Amsterdam zit Satchmo, een restaurant en cocktailbar in één. Het is een menukaart met cocktails waar je u tegen zegt. Als daar nog niets opstaat wat aan je wensen voldoet, kan je vragen om een persoonlijke creatie, bijvoorbeeld met watermeloen of aardbei. Hoe vet is dat?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SATCHMO (@satchmo_amsterdam) op

#2. Bar 5&33
Bij bar 5&33 kan je de lekkerste en meest smaakvolle cocktails proeven. De sfeer is cool en relaxed, maar tegelijkertijd ook chique en bruisend. Zeker de moeite waard om lekker even tot rust te komen en te genieten van je vrije avond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 5&33 (@5and33) op

#3. Butcher
Een soort van ‘geheime’ cocktailbar is de Butcher in de Pijp. Naast (heerlijke) burgers serveren zij achter een geheime deur cocktails. Achter in het restaurant loop je de kleine maar hippe bar naar binnen. Er staan genoeg barmannen voor je klaar om je van de meest lekkere cocktails te voorzien. Love it.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE BUTCHER SOCIAL CLUB (@thebutchersocialclub) op

#4. Calle Ocho
In de Amsterdamse Pijp zit de cocktailbar Calle Ocho. Hier serveren ze goede cocktails met de beste tequila en alleen maar verse ingrediënten. Om te voorkomen dat je kruipend naar huis gaat, kun je hier kleine lekkere gerechtjes bestellen die zijn geïnspireerd op de Cubaanse en Mexicaanse keuken. Yummy!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Calle Ocho (@calleochoams) op

#5. Bluespoon
Disneylovers opgelet: cocktailbar Bluespoon is geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Het interieur en het menu zijn helemaal in 'Alice style'. Levendige kleuren, verrassende smaakcombinaties en cocktails met namen als "Jabberwocky", "Off with his head" en "Through the looking glass". Als je bij Bluespoon naar binnenloopt, is het net een sprookje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bluespoon Restaurant & Bar (@bluespoonamsterdam) op

#6. Floor17
Cocktails drinken op het dakterras van één van de hoogste gebouwen van Amsterdam? Neem dan een bezoekje bij Floor17. De bar zit op 85(!) meter hoogte van het Apollo hotel en heeft een prachtig uitzicht over het Rembrandtpark. Geen aanrader voor de mensen met hoogtevrees ;-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Floor17 (@floor17amsterdam) op

#7. Njoy
Op het Leidseplein zit de cocktailbar Njoy. Njoy heeft alleen wel wat strikte regels. Zo ben je verplicht om je classy te kleden. Klinkt misschien een beetje hard, maar dit zorgt er wel voor dat jij niet tussen dronken toeristen komt te zitten. En ook best leuk toch, dat je een keer verplicht je mooiste jurkje uit de kast moeten trekken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailbar NJOY (@cocktailbar_njoy) op

#8. Door 74
Verstopt midden in een drukke uitgaansstraat in Amsterdam zit Door 74. Alweer zo'n mysterieuze, geheime bar. Je moet zeker even reserveren als je een keer langs wilt gaan want het is elke dag volle bak. Er is fijne muziek, een relaxte sfeer en de lekkerste cocktails die per seizoen verschillen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Door 74 (@door_74) op

#9. Pressroom
In het INK-hotel vind je de cocktailbar Pressroom. Je besteld hier fantastische cocktails en de bar heeft ook nog eens een DJ die fijne house-tunes draait om van jouw avond écht een feestje te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PRESSROOM amsterdam (@pressroomamsterdam) op

#10. Vesperbar
En als laatste hebben we nog de cocktailbar Vesperbar. Vesperbar is een leuke hippe cocktailbar waar je de 'vrijmibo' perfect kunt beginnen. Go, go, go!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vesper (@vesper_amsterdam) op

Bron: iamamsterdam.com, vogue.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved