Lifestyle

Adieu Girlscene! Stagiaire Laura neemt afscheid

Nou, dat was het dan. Vijf maanden die voelden als vijf dagen. Wat ging de tijd bi-zar snel, maar wat heb ik bi-zar genoten van mijn stageperiode bij Girlscene. De voor mijn gevoel onbereikbare stage zit er gewoon alweer op. Normaal gesproken schut ik hele alinea's uit mijn mouw over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar voor mijn afscheidsartikel vind ik dat toch een stuk lastiger dan ik had verwacht. Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Begin ik bij alles wat ik heb geleerd, de toffe events of de gezelligheid op de redactie. Laten we maar beginnen bij mijn eerste stap aan de Hannie Dankbaarpassage.

En zenuwachtig dat ik was. Ik kwam binnen op het kantoor van Girlsene en was veel te vroeg aanwezig. Ik heb mezelf ruim twintig minuten lopen opvreten van binnen en begon allerlei scenario's te bedenken over hoe de sollicitatie zou gaan. Achteraf waren deze zenuwen helemaal niet nodig, want voordat ik het wist kreeg ik het verlossende mailtje dat ik was aangenomen. Ik sprong een gat in de lucht. Voor de Girlscene lezeressen schrijven leek mij het allerleukst om te doen, want zeg nou zelf, schrijven over lifestyle, beauty, fashion, celebs en nog veel meer meidendingen is toch een van de leukste dingen om te doen. Ik val zelf met mijn 23 jaar ook in de doelgroep van Girlscene, dus vond het echt super om de gekste nieuwtjes, beauty hacks en liefdeslessen met jullie te delen. 

Op 4 februari begon dit grote avontuur, best wel bang voor wat er allemaal op me af zou komen. In het verleden heb ik meerdere redactionele stages gelopen, maar in een hele andere branche. Hoewel die stages ook leerzaam waren, was de stage van Girlscene een stage waarvoor ik mij vijf keer zo hard wilde bewijzen. Ik ben altijd onzeker over wat ik inlever, omdat ik het spannend vind wat mensen van mijn werk vinden. Hierdoor ben ik soms ietwat perfectionistisch en vooral te streng voor mezelf. Tijdens deze stage heb ik geleerd om zelfverzekerder te zijn, heb ik mijn schrijfkwaliteit ontwikkeld en ben ik zelfstandig naar events geweest. De girl heeft gewoon de cast van Ex On The Beach: Double Dutch All Stars geïnterviewd, hoe vet?!  *Droomt nog steeds weg in de ogen van Joshua en Wayne*.
Afscheidsartikel stagiaire Laura
Het is eigenlijk lastig om mijn hoogtepunten op een rij te zetten, want het zijn er gewoon zoveel. Ik heb de tofste productfoto's gemaakt, over de leukste onderwerpen geschreven en ben naar events geweest waar ik mensen heb ontmoet en gezien waarbij ik anders nooit in de buurt zou komen, zoals Dua Lipa, Kalvijn en een heleboel andere influencers.

Daarnaast waren niet alleen de klussen fantastisch, ook was de Girlscene redactie de fijnste redactie ooit. Veel gekletst, gelachen en vooral gegeten met het Girlshine team. O ja, een hoogtepunt waarvoor ik de redactie nog wel in het zonnetje wil zetten is de dag van mijn verjaardag. Ik heb me in jaren niet zo jarig gevoeld en dat allemaal dankzij de lieve redactie. Een versierde stoel, cadeautjes en muffins. Als stagiaire word je zeker weten verwend. 

Nou, dat was het inderdaad dan. Tijd om een eind te breien aan dit verhaal en tijd om adieu te zeggen tegen Girlscene. Ik ben Girlscene mega dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen. En de Girlscene lezeressen zijn (vanzelfsprekend) de allerleukste lezeressen van Nederland. Wie weet zien jullie mijn naam over een tijdje weer voorbij komen. Dat is wel mijn doel! :-) 

Liefs,
Laura

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved