Food

Deze wijn past het beste bij jouw favoriete Tony Chocolonely reep

Als je ons vraagt om één ding te kiezen dat we voor de rest van ons leven moet eten... Dan hoeven wij daar natuurlijk niet lang over na te denken. Chocolade natuurlijk, duh. En stel je mag ook nog maar één ding drinken? Ha! Eitje, wijn natuurlijk. Maar hey, dan is het natuurlijk wel handig om te weten welke Tony reep je het beste kunt combineren met welke wijn. Laten wij dit nou net hebben uitgezocht voor je.

Tony's Chocolonely - Melk karamel zeezout
Laten we beginnen met onze all time favorite. Deze oranje rakker met karamel-zeezoutsmaak past perfect bij een Rioja. Deze wijn is licht zuur, fris en fruitig met hints van karamel in de smaak. De perfecte match dus!

tony's chocolonely karamel zeezout

Tony's Chocolonely - Wit framboos knettersuiker
Een stukje van de witte framboos knettersuiker chocolade gaat er ook altijd in. Natuurlijk doen we net als vroeger onze mond open om te luisteren naar het geknetter. Heerlijk! Hoe kan het dan ook anders, hier moet een glaasje bubbels bij om het effect nog even te versterken. Combineer deze reep met een glaasje champagne en het is een feestje in je mond.

tony chocolonely wijn

Tony's Chocolonely - Donkere melk pretzel toffee
Het zoute van de pretzel en het zoete van de toffee zorgen samen voor een smaakexplosie. Daarom kiezen we bij deze reep een licht soepele wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc (die je voordelig scoort met de Wijnvoordeel kortingscode). Zo easy kan het zijn. Genieten! 

tony chocolonely pretzel toffee

Tony's Chocolonely - Kokos puur en pecan
Zoet accentueert zuur in een wijn. En omdat er kokos is verwerkt in deze chocoladereep is het belangrijk om daarom te kiezen voor een wat zoetere wijn. Denk hierbij aan een kabinett of spätlese Riesling, deze gaan heel goed samen met deze Tony's.

tony chocolonely puur kokos pecan

Tony's Chocolonely - Melk amandel kletskop
We sluiten dit lijstje af met de amandel kletskop-reep. Deze Tony's Chocolonely's past door de smaak van amandelen namelijk perfect bij de Vin santo. Noten zijn lastig te combineren met wijn, maar omdat Vin santo iets nootachtigs in de smaak heeft wordt deze vaak geschonken bij cantuccini (amandelkoekjes).

tony's chocolonely amandel kletskop

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook