Food

13 bijzondere vegetarische restaurants in Nederland

1

Niet alleen in de supermarkt vind je steeds meer overheerlijke vega producten, maar ook de restaurants gooien het roer om of richten zich zelfs volledig op vegetarische en vegan gerechten. En omdat menig lezeres van Girlscene regelmatig geniet van een heerlijk vega gerecht, heeft Girlscene de leukste vegetarische restaurants door heel Nederland voor jullie op een rij gezet. Je begint al te watertanden als je de menu's leest.

Eindhoven
1. Bij Allbrecht
Hier vind je de heerlijkste en meest bijzondere gerechten. Je geniet hier namelijk van vegetarische kaviaar, hoe lekker klinkt dat? De mensen die wel van vlees houden zijn ook op het juiste adres, want ze hebben hier 'vlees' en 'vis' op planten gebaseerd en dit zorgt voor een echte smaaksensatie. Misschien krijg je je vleesetende bestie nu wel zover om ook voor vegetarisch te gaan?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bij Albrecht (@bijalbrecht) op

Arnhem
2. Rawsome
Bij Rawsome ben je de hele dag welkom om te smullen van hun diverse menukaart. Alles wat je bestelt is zuivel- en glutenvrij. Van de smoothies, soepen tot aan de taarten. Je kunt ook een lekkere hap meenemen naar huis in een biologisch afbreekbaar doosje. Goed bezig, Rawsome.

Amsterdam
3. Mastino V
Begeef je voor een paar uur in het zonnige Italië met de overheerlijke pizza's van Mastino V. Pizza's zijn al fantastisch, maar vegetarisch, vegan of glutenvrij natuurlijk nóg beter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mastino {V} 🌱 (@mastino_v_) op

4. De Ceuvel
In café De Ceuvel ben je als vegetariër op het juiste adres. Dit café serveert alleen maar vegetarische gerechten met op de menukaart onder andere bitterbal gevuld met oesterzwam, daarnaast serveren ze pompoensoep en vergeten groenten. De Ceuvel heeft dagelijks een wisselende maaltijd. Klinkt goed, of niet?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cafe De Ceuvel (@cafe_de_ceuvel) op

Utrecht
5. Broei
Bij Broei is alles verser dan vers. Het restaurant werkt namelijk zoveel mogelijk met kleinschalige en lokale boeren of ze maken producten zelf in eigen keuken. De kaart is volledig vegetarisch en als je ook van entertainment houdt, zit je hier perfect. Tijdens je maaltijd geniet je wellicht van muziek of poëzie op de achtergrond. Leuk voor een date?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BROEI UTRECHT (@broei.utrecht) op

Breda
6. LOFF
Bij LOFF werkt het net een tikkeltje anders dan bij andere restaurants. In dit restaurant heb je namelijk een buffet vol lekkere vegetarische en vegan gerechten. Je schept zelf op waar je zin in hebt en achteraf betaal je voor het gewicht van je maaltijd. Liever een hap voor thuis? Dan schep je ook bij LOFF je maaltijd in een biologisch afbreekbaar bakje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Restaurant LOFF (@restaurantloff) op

Maastricht
7. Ceramique
In het zuiden van ons kikkerlandje vind je dit schattige eetcafé. Alles wat je hier eet is seizoensgebonden en biologisch. Ze hebben een uitgebreide kaart met vegan, vegetarische en vleesgerechten. Dus, als je lover écht niet gek is op vega zitten jullie hier ook goed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Smakelijk Maastricht (@smakelijkmaastricht) op

Rotterdam
8. Spirit
Bij Spirit eet je 100% vegetarisch en biologisch. Spirit gelooft erin dat goed eten beter smaakt. Daarom eet je bij Spirit eigen gemaakte gerechten met respect voor mens, dier, milieu en economie. Je scoort hier een goede maaltijd van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Billy van der Gaag (Leukegeit) (@billyvdgaag) op

9. Leaf
Als je gek bent op vegetarisch en op Aziatisch dan is Leaf het perfecte restaurant voor jou. Je eet hier de lekkerste Thaise en Chinese gerechten met vleesvervangers en heel veel groenten. Ook het vegan toetje mag niet ontbreken op deze smaakvolle avond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Good Citizen Card Rotterdam (@gccardrotterdam) op

Den Haag
10. Hortus
Als je aanschuift bij Hortus zit je te dineren in een prachtig monumentaal pand. Op de kaart staan gerechten uit verschillende werelddelen die je het liefst allemaal wil proeven. Je kunt naast heerlijk dineren ook nog eens een genieten van een high wine met een plaat vól lekkere vegetarische hapjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hortus Restaurant (@hortus_resto) op

Den Bosch
11. Shirak
Wanneer je een keer iets anders wil zit je bij Shirak helemaal goed. Deze keuken bestaat uit Armeense gerechten waar ieder vegetarisch hartje snellen van gaat kloppen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shirak (@shirak_den_bosch) op

Amersfoort
12. Eetkamer van Zanten
Dichtbij het Hof van Amersfoort vind je bij Eetkamer van Zanten heerlijke culinaire hoogstandjes die lekker én gezond zijn. De gerechten worden bereid met biologische producten en zelfs met speciaal bier. Ben jij dus een dame die van bier houdt, dan zit je hier goed met een uitgebreide kaart vol (speciale) bieren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kafé & Eetkamer Van Zanten (@kafevanzanten) op

Tilburg
13. Waanzinnig
Als de naam van het restaurant de smaaksensatie van de gerechten belooft dan moet het helemaal goed komen. Waanzinnig heeft een menukaart waar vooral vegetarische- en vegan gerechten op staan. De gerechten zijn puur, eigentijds en ambachtelijk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Restaurant Waanzinnig (@restaurantwaanzinnig) op

Bron: nsfavourites.nl, jan-magazine.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  1. 1