Met de Baby Blocker-app word jij nooit meer gespamd met babyfoto's

Lifestyle door Laura

Je 20's is zo een leeftijd dat de ene vriendin de wereld over reist en de ander bezig is met huisje, boompje, baby. Jij bent al blij als je in de ochtend met twee dezelfde sokken de deur uitloopt. Het zijn dan ook die mensen uit de tweede categorie die maar al te graag laten weten dat ze huisje, boompje, baby hebben en dan vooral het baby gedeelte extra benadrukken. Elke dag opnieuw bijna honderd foto's op social media van hun kindje vanuit een andere hoek. Héél lief hoor, maar zoveel baby hoef je nu ook weer niet op je feed. Deze irritatie deelden veel mensen en daaruit kwam een fantastische app voort: de Baby Blocker-app.

Veel ouders zien hun baby als het beste op aarde sinds de uitvinding van de paperclip en dit betekent veel, maar dan ook heel veel foto's op social media. Het zou bijna onaardig zijn als ze hun wonder niet met de wereld zouden delen. Who cares? Jij in ieder geval niet als dit artikel je ontzettend aansprak. Bij veel mensen leveren al deze baby-content zelfs irritaties op. De gebeden zijn gehoord, want er is nu een app die als 'anticonceptiepil' werkt op jouw social media feed. Baby Blocker belooft je al het baby gerelateerde nieuws te filteren van jouw timeline. 

De bedenker van deze app is het (surprise) condoombedrijf SKYN. Het bedrijf legt uit dat baby gerelateerde content op jouw feed wordt gevonden door middel van identificatie. Wanneer baby content voorkomt vervangt de app de content voor iets waar jij interesse in hebt. Gemiddeld posten ouders zo een 1500 foto's van hun dreumes tot ze ongeveer vijf jaar oud zijn. Als je dit even omrekent betekent dit dat ze bijna iedere dag een foto posten. Bést wel veel. En als je dan ook nog eens meerdere moeders in je omgeving hebt die kinderen op de wereld hebben gebracht, is het volkomen begrijpelijk dat je soms even toe ben aan een baby-block. Ben jij verkocht? Dan download je de Baby Blocker app via de Google Chrome webstore.

Bron: pretty52.com | Beeld: YouTube