Lifestyle

7 handige én budgetproof tips voor een tuin make-over

De zomer komt eraan en hopelijk kunnen we dan genoeg dagen spenderen in de tuin. Tijdschriftje erbij, drankje in je hand en chillen maar. Ziet jouw tuin of balkon er echt niet uit en wil je een leuke plek in je tuin om te ontspannen? Met deze handige tips geef je jouw tuin of balkon in no time een make-over. 

Tip 1 tuin make-over: schoonmaken
Je tuin ziet er op dit moment waarschijnlijk niet uit door de herfst en de winter. Begin daarom eerst met een grote schoonmaak. Niet zo'n leuk werkje, maar het moet jammer genoeg ook gebeuren. Veeg alle bladeren bij elkaar, verwijder onkruid en maak je tegels eventueel schoon met een hogedrukspuit. Zo is je tuin al iets meer ready voor de zomer. 

Tip 2 tuin make-over: tuinmeubels
Heb je nog geen leuke tuinmeubels in je tuin om lekker te chillen als de zon schijnt? Een loungeset is natuurlijk heerlijk om op te zonnen, maar een picknicktafel is ook superleuk. Steek de barbecue maar aan en eet gezellig met je familie of vriendinnen aan de picknicktafel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Lees ook: Pak korting op je tuinspullen met deze Made kortingscode!

Tip 3 tuin make-over: bloemen en planten
Heb je in je tuin alleen maar stenen? Zet dan wat mooie potten neer met je favoriete bloemen en planten. Maak van je tuin je eigen jungle. Veel gezelliger dan die saaie stenen en het geeft ook meteen een zomerse vibe. Heb je geen groene vingers? No worries, want er zijn tegenwoordig genoeg leuke nepbloemen en nepplanten voor in de tuin. 

Tip 4 tuin make-over: tuindecoratie
Heb je al een leuk hoekje gevonden in je tuin waar jij heerlijk kan chillen deze zomer? Vergeet dan niet om leuke tuindecoratie in huis te halen. Met wat kussens, een parasol en een buitenkleed maak je jouw hoekje helemaal af. Het is ook leuk om mooie tuinposters op te hangen aan een muur of hek in je tuin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Als je écht iets moois wilt! (@keessmittuinmeubelen) op

Tip 5 tuin make-over: tuinverlichting
In de zomer is het nog lekker lang warm buiten en is het natuurlijk supergezellig om de zomeravonden met je vriendinnen door te brengen in de tuin. Maar als het dan uiteindelijk donker wordt gaan jullie maar naar binnen om daar jullie (gossip)gesprekken voort te zetten. Zonde, want het is nog lekker buiten! Zorg daarom voor leuke tuinverlichting, zoals een lichtsnoer of mooie kaarsen. Je maakt het hiermee niet alleen gezelliger, maar je kan ook nog langer buiten zitten en kletsen met je friends. 

Tip 6 tuin make-over: kampvuur
Hoe gezellig is het om 's avonds met je vriendinnen bij een kampvuur te zitten, maar dan in jouw tuin?! Lekker marshmallows roosteren boven het vuur en ondertussen jullie vakantieplannen bespreken. Klinkt goed, toch? Zorg daarom voor een plek in je tuin waar je bijvoorbeeld een vuurkorf neer kan zetten. Lekkere zitjes eromheen en het kampvuur kan beginnen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emmelien Drieman-Hoevelaken (@passie_voor_wonen) op

Tip 7 tuin make-over: zwembad
Nee geen echt zwembad, maar een opblaasbaar zwembad! Mochten de temperaturen hoog oplopen, dan wil jij dit echt hebben in jouw tuin. Zorg dus dat je nog genoeg ruimte hebt in je tuin om het zwembad neer te zetten. Drankje in je handen en chillen maar! 

Lees ook: Pak korting op je tuinspullen met deze Tuinexpress kortingscode!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook