Lifestyle

Girls Issues: 'Ik wil mijn ex-vriend terug, maar durf het gesprek niet aan'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die 'het gesprek' wil aangaan met haar ex-lover, omdat ze graag met hem verder wil, maar niet weet hoe...

Hoi Girlscene,

Ik zit met een best wel heel lastig ding. Mijn ex en ik kregen een relatie op jonge leeftijd en dat werd een relatie van ongeveer twee jaar. Nu is dus het probleem; we zijn al meer dan drie jaar uit elkaar, maar vinden elkaar nog steeds 'interessant' en we hebben het vaak over een toekomst samen. We zien en spreken elkaar ook geregeld. Hij geeft aan op het moment nog niet vast te willen zitten en dat hij nog niet toe is aan een vaste relatie, maar hij geeft wel gemixte signalen.
Hoe kan ik met hem 'het gesprek' aangaan voor duidelijkheid? Ik wil namelijk graag verder met hem.

Xx, Anoniem
Bezorgde vrouw
Hoi lieve Anoniem,

Wat vervelend dat hij je gemixte signalen geeft. Daar heb je natuurlijk helemaal niks aan. Je zit momenteel in een grijs gebied en het is ontzettend logisch dat jij duidelijkheid wil. Vooral omdat jullie al een verleden hebben en jullie over toekomstplannen praten, heb jij alle recht om dat gesprek aan te gaan. Wanneer je het gesprek niet aangaat, blijf je in deze positie dobberen waarin je geen idee hebt waar je aantoe bent.  

Het is daarom ook heel belangrijk dat je hem duidelijk maakt waarom je dit gesprek wil. Daarnaast moet je zorgen voor een goede voorbereiding. Bedenk duidelijk wat je wil zeggen en schrijf dit desnoods op. Dan ga je waarschijnlijk stukken zelfverzekerder het gesprek aan. 

Hopelijk komen jullie er samen uit! Laat vooral niet over je heen lopen. Je moet namelijk wel oppassen dat hij je niet aan het lijntje houdt. Momenteel wil hij niks vast en gaat hij wellicht met andere meiden. Misschien is dit niet wat je wil horen, maar het kan wel een reden zijn dat hij nog geen vaste relatie wil. Straks zit jij op hem te wachten en hij niet op jou. Het is dus goed dat je het gesprek aangaat en je mogelijk jezelf die pijn bespaart. 

Succes, Anoniem!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.​

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook