Beauty

Deze anti-mee-eter tips zijn dé remedie tegen je verstopte talgklieren

Bah, je hebt last van mee-eters. Die vervelende zwarte stipjes op je gezicht waarvan het onmogelijk lijkt om eraf te komen. De oplossing is nabij, dames. Girlscene geeft je drie verschillende oplossingen om van je volle talgklieren af te komen en de nodige tips zodat die vervelende mee-eters wegblijven. Met deze anti-mee-eter tips geniet jij de hele zomer van je stralende gladde huidje.

Hoe komen die vervelende mee-eters eigenlijk op je gezicht?
Die zwarte puntjes op je gezicht komen door een overtollige talgproductie in je poriën. Doordat er zoveel talg in een porie zit, raakt de porie verstopt. Nu vraag je je misschien af waar dat talg eigenlijk goed voor is. Talg, ook wel sebum genoemd, is een olie die je huid aanmaakt om je huid te beschermen en vocht vast te houden. Wanneer talg niet soepel naar buiten kan, krijg je een mee-eter. Als die ontstoken raakt, krijg je een puist. Die andere vervelende rode of witte vriendin.

Oké, superhandig om te weten waar die rotzakken vandaan komen, máár hoe kom je van ze af?
Mee-eters bestrijden is op veel verschillende manieren mogelijk. Het is vooral belangrijk dat je voorzichtig doet met je huid, je wil er namelijk geen littekens aan overhouden. Lees hieronder over de verschillende behandelingen tegen mee-eters en ontdek welke jou het prettigst lijkt, voordat je zomaar ergens aan begint.

via GIPHY

♥ 1. Mee-eters verwijderen met behulp van een huidtherapeute of schoonheidsspecialiste 
Het hangt er natuurlijk volledig vanaf hoe heftig jij last hebt van mee-eters. Misschien is een specialist wel overbodig voor jou. Zo niet, dan is een specialist mogelijk wel dé oplossing voor jou. Bij een specialist reinigen en stomen ze eerst je gezicht. Hierdoor gaan je poriën openstaan en is het verwijderen van je mee-eters een stuk gemakkelijker. Met de vingers of een lepeltje verwijdert de specialist je mee-eters.

♥ 2. Mee-eters verwijderen door middel van medicijnen
Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van overtollig talgproductie of een andere huidaandoening in de vorm van (ernstige) acne is een behandeling middels medicijnen ook een oplossing. Er bestaan gels en crèmes die niet alleen de huid ontschilferen, maar ook actief de vorming van nieuwe verstopte talgklieren tegengaan. Wanneer je zo een middeltje wil aanschaffen is dat alleen mogelijk op recept. 

♥ 3. D.I.Y. 
Je mee-eters verminder je ook door regelmatig jezelf te verwennen met een fijne scrub. Scrubben helpt het verwijderen van oude huidcellen en je huid voelt achteraf als een zacht babyhuidje. Een andere optie is een neusstrip. Diverse scrubs en neusstrips bevatten stofjes die je huid ontschilferen, waardoor je talg beter uit je huid vloeit. Op deze manier verminder je de verstoppingen. 

Hier nog wat anti-mee-eter tips:
- Koop niet de eerste en beste crème die je tegenkomt, maar reinig dagelijks je gezicht met een product dat past bij jouw huidtype
- Verwijder áltijd je make-up voordat je gaat slapen
- Vermijd dikke crèmes, oliën en zalven die je poriën verstoppen
- Gebruik in plaats van de bovenstaande producten huidverzorging in de vorm van een gel of licht vloeibare lotion
- Smeer op de vettere huiddelen zo nu en dan een kleimasker, dit absorbeert talg
Meisje met masker tegen mee-eters
Bron: huidarts.com, acnevitaal.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved