Health

Met deze 5 tips ga je meer genieten van het sporten

Heb je al jarenlang een abonnement op de sportschool bij jou in de buurt, maar ben je er wel geteld drie keer geweest? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Wil je toch vaker gaan sporten de komende tijd (want tja, de zomer is in aantocht)? Lees dan de tips hieronder, want daardoor ga je meer genieten van sporten. Enne, dan sponsor je de sportschool ook niet meer alleen. 

1. Muziek tijdens het sporten
Stop altijd je oortjes in je sporttas, want muziek tijdens het sporten zorgt ervoor dat de workout leuker wordt. Of je nou aan het hardlopen bent of druk bezig bent met gewichten, muziek tijdens het sporten zorgt voor betere prestaties. Volgens Fabio Comana, een docent aan de National Academy of Sports Medicine, is het belangrijk dat het tempo van je muziek past bij het tempo van je workout. Dit zijn de richtlijnen van snelheden per minuut, per workout: 

♥ Warming up: 100-110 slagen per minuut
♥ Krachttraining: 110-120 slagen per minuut
♥ Cardio: hoger dan 120 slagen per minuut
♥ Rekken en strekken: 90-100 slagen per minuut

2. Buiten sporten
Je kan er natuurlijk voor kiezen op te rennen op een loopband in de sportschool, maar met het mooie weer is het veel lekkerder én leuker om naar buiten te gaan. Ren bijvoorbeeld een rondje door het park bij jou in de buurt of ga je met vriendinnen naar het bos om te hardlopen. Hier zijn ook meteen genoeg plekken waar je nog wat andere sportoefeningen kan doen. Enne, een groot voordeel van buiten sporten: het maakt je hoofd leeg. Dat is natuurlijk heel fijn na een lange school- of werkdag. 

3. Moedig jezelf aan! 
Het is natuurlijk heel erg makkelijk om negatief te denken over het sporten, maar daardoor word je ook minder gemotiveerd om naar de sportschool te gaan. Wees daarom positiever en moedig jezelf aan! Heb je plannen om 's ochtends naar de sportschool te gaan? Plak dan de avond ervoor een post-it op de koelkast met een positieve quote. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Vraag dan aan een vriendin of ze je af en toe wil aanmoedigen door lieve, positieve berichtjes te sturen. 

tips genieten sporten4. Sporten met vriendinnen
Ga je vaak alleen naar de sportschool? Vraag voortaan je vriendinnen mee! Zo zien jullie elkaar niet alleen veel vaker, maar zo wordt het ook makkelijker om vaker naar de sportschool te gaan en het is natuurlijk veel gezelliger. Grote kans dat jij het sporten niet meer zo snel afzegt als je met je beste vriendin gaat sporten. 

5. Shop een leuke sportoutfit
Schaf een hele leuke sportoutfit aan. Je krijgt veel meer zin in het sporten als er een vrolijke sportoutfit voor je klaar ligt. Dus weg met die oude zooi en scoor een nieuwe sportlegging met toffe print, lekkerzittend topje en nieuwe schoenen. Wedden dat jij nu veel vaker te vinden bent in de gym. Shop hieronder een nieuwe sportoutfit. 

 

 

Bron: realsimple.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook