Beauty

Schaamhaar scheren: dit moet je erover weten

Allereerst is het goed om te weten dat het absoluut niet uitmaakt hoeveel haar je daar beneden hebt. Het is helemaal jouw keuze of je je haar down under weghaalt, vergeet dat niet! Mocht je het toch willen weghalen of trimmen, dan hebben wij tips voor je hoe je dit doet zonder je huid te beschadigen. 

Schaamhaar scheren: waarom zit het er?
Waarom hebben we eigenlijk haar down under? Volgens experts heeft het allemaal te maken met de bescherming van je lichaam. Het haar zou namelijk helpen tegen het schuren. Als je het toch wil weghalen of trimmen, dan is het belangrijk dat je op de goede manier scheert. Hieronder lees je alle tips! 

schaamhaar scheren tips
Stappenplan schaamhaar scheren
Heb je besloten om alles daar beneden weg te scheren? Dan is het heel erg belangrijk om een paar dingen daarover te weten. Als je namelijk zomaar begint te scheren, dan is de kans heel groot dat er allemaal irritaties ontstaan en dat wil je echt niet hebben (geloof ons!). Volg daarom dit stappenplan hieronder voor schaamhaar scheren. 

Stap 1 schaamhaar scheren: wegknippen
Voordat je begint met scheren is het slim om eerst het overtollig haar met een klein schaartje weg te knippen. Dan is de kans op wondjes en andere irritaties na het schaamhaar scheren namelijk een stuk kleiner. 

Stap 2 schaamhaar scheren: scrubben
Maak een washandje nat en wrijf daarmee zachtjes over de plekken die je straks wil scheren. Het 'scrubben' zorgt ervoor dat het schaamhaar scheren een stuk makkelijker wordt en je dichter bij de wortel komt. Je kan ook voor het scheren een warme douche of bad nemen. Je moet in ieder geval nooit, maar dan ook nooit droog scheren! 

Stap 3 schaamhaar scheren: breng scheerschuim aan
Breng scheerschuim aan op de plekken die je wil scheren. Een belangrijke tip: kies voor een parfumvrije scheerschuim, want anders is de kans op irritaties ook groter. 

Stap 4 schaamhaar scheren: scheren maar
Nu is het tijd om te scheren. Pak er een scherp scheermesje bij, trek de huid strak en scheer in de richting van je haargroei. Als je de verkeerde kant op gaat is de kans groot dat je haarzakjes gaan irriteren. 

Stap 5 schaamhaar scheren: lotion aanbrengen
Spoel alle resten scheerschuim van je af en maak alles goed droog down under. Breng vervolgens een geurloze lotion aan, want dit verzacht de plekken die je net hebt geschoren. 

Bron: Teen Vogue,  | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved